UGAL

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați va participa la un nou proiect finanțat prin programul Horizon Europe pentru dezvoltarea de produse inovatoare și promovarea cercetării în domeniul BORDER MANAGEMENT 2021. Proiectul intitulat Mechanical-Impedance and multiphysics concealed and hidden objects interrogation MELCHIOR, este un proiect de tip HORIZON – IA și va fi lansat în cadrul Departamentului de Chimie, Fizică și Mediu (DCFM), Facultatea de Științe și Mediu în luna septembrie 2022.

MELCHIOR își concentrează eforturile asupra mai multor provocări cheie care împiedică în prezent progresul în capabilitățile de securitate a granițelor. Este dedicat creării unui produs complet dezvoltat, gata de a fi instalat la aeroporturi sau alte frontiere, infrastructuri critice și/sau în locuri supraaglomerate.

Consorțiul are 16 parteneri ce provin din partea autorităților vamale și de frontieră, a universităților și  institutelor de cercetare, IMM-uri și a altor părți interesate relevante. Proiectul este coordonat de Universidad de Alcala, Spania, și se va desfășura pe o perioadă de 36 de luni, cu un buget de peste 5,5 milioane EUR.

Coordonatorul de proiect din partea UDJG, prof. dr. Luminița Moraru, și DCFM vor juca un rol central în proiect prin realizarea de activități în modelarea asistată de computer în domeniul aplicațiilor cu infrasunete, Inteligența Artificială, analiza datelor și IP.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email