UGAL

UDJG are libere, pentru a doua sesiune de admitere, cea de toamnă, 172 de locuri la buget şi 1447 la taxă. Dacă la acestea mai adăugăm locurile destinate românilor de pretutindeni (54 cu bursă și 117 fără bursă), dar și cele pentru studenții străini (68), rezultă că numărul total de locuri scoase la concurs, pentru programele de licență, este de 1858.

Două facultăți nu mai au disponibile în toamnă locuri la buget. Este vorba despre Facultatea de Educație Fizică și Sport și Facultatea de Drept și Științe Administrative. La cele două se vor scoate la concurs doar locuri cu taxă, în număr de 58, respectiv 26.

Locuri puține la buget (6) mai există la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor și, repectiv, Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică, însă ambele scot la concurs locuri cu taxă: 51 la ACIEE și 147 la FEAA. Și la Facultatea de Arhitectură Navală se mai pot ocupa 8 locuri la buget și 18 la taxă. La Medicină și Farmacie mai sunt 14 locuri la buget, doar la programul de studiu Farmacie. Locuri la concurs cu taxă la Medicină sunt în număr de 75, repartizate după cum urmează: 15 la Farmacie, 29 la Moașe, 31 la Tehnică dentară.

La Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie sunt scoase la concurs, pentru sesiunea de toamnă, 10 locuri la buget și 170 cu taxă. La Inginerie și Agronomie din Brăila, sunt 12 locuri bugetate și 109 cu taxă, iar la Facultatea de Litere se mai pot ocupa 13 locuri la buget și 197 cu taxă. Facultatea de Arte are disponibile 9 locuri la buget (la Artele spectacolului – actorie și Interpretare muzicală – canto) și 27 de locuri la taxă.

Cele mai multe locuri la buget sunt în sesiunea de toamnă la Știința și Ingineria Alimentelor (34), Facultatea de Inginerie (30) și Facultatea de Științe și Mediu (30). Acestea sunt dublate de locuri la taxă după cum urmează: SIA-57, Inginerie-319, Științe și Mediu-53. Facultatea Transfrontalieră scoate la concurs 54 de locuri cu burse pentru românii de pretutindeni și 40 de locuri cu taxă.

Calendarul admiterii de toamnă

Cea de-a doua sesiune de admitere pe locurile rămase libere la Universitatea „Dunărea de Jos" se va desfășura în perioada 1-11 septembrie, cu un mic decalaj pentru Facultatea Transfrontalieră. Înscrierile online vor începe în prima zi a lunii şi vor dura până pe 11 septembrie. Înscrierile la centrele organizate de universitate se vor desfăşura în perioada 5-11 septembrie. Pe 12 şi 13 septembrie, vor avea loc probele eliminatorii, pe 14 şi 15 septembrie se vor afișa rezultatele, se vor rezolva eventualele contestaţii. Între 15 şi 18 septembrie se depun diplomele de bacalaureat în original, iar pe 19 septembrie vor fi făcute publice listele finale.

La Transfrontalieră, înscrierile la centrele special amenajate au loc în intervalul 12-15 septembrie. Pe 15-16 septembrie se desfășoară probele de concurs, se afișează rezultatele și se rezolvă contastațiile, pe 17-18 se depun diplomele de bacalaureat în original, iar pe 19 se afișează listele finale.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email