UGAL

Peste 30 de elevi de la Centrul Județean de Excelență Slobozia, județul Ialomița au vizitat joi Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați. Tinerii cu rezultate bune la învățătură au avut o primă întâlnire, în sala Senatului, cu  prof. dr. ing. Puiu-Lucian Georgescu, Rectorul UDJG, apoi au mers, la cerere, la Facultatea de Medicină și Farmacie și la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor.

Rectorul UDJG i-a întâmpinat pe oaspeți cu un mesaj de salut, în care a punctat faptul că este foarte important pentru ei să-și aleagă traseul profesional încă din timpul liceului, în funcție de pasiuni și interese. Cadrele didactice de la SIA le-au prezentat elevilor și profesorilor ialomițeni stațiile pilot de carne, lapte și bere, iar cele de la Medicină le-au arătat cele mai noi dotări de la sediul din Port.

La final, elevii au „testat” mâncarea de la cantina studențească, de care s-au declarat extrem de mulțumiți. Vizita în județul nostru s-a încheiat cu o incursiune la Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați.

Astfel de vizite informative se încadrează, alături de târgurile educaționale „Student#UDJG”, în proiectul „Parteneriat pentru performanță educațională”, derulat de Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, alături de Inspectoratele Școlare Județene și de instituțiile din învățământul preuniversitar din Galați și județele vecine. Mulțumim profesorilor coordonatori!

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email