UGAL

Pot fi înscrise în competiție lucrări inginereşti deosebite (concepute, proiectate şi neapărat aplicate/puse în funcțiune), și cărţi originale, de înalt nivel tehnico-științific. În cazul lucrărilor inginereşti realizate şi aplicate, pentru fiecare propunere trebuie prezentat un dosar care va cuprinde:

▪ nota de prezentare din partea instituţiei realizatoare, în care se vor preciza obiectivul lucrării, caracterul de noutate, rezultate tehnico-economice;

▪ documentaţia tehnică reprezentativă;

▪ atestarea din partea societăţilor beneficiare privind punerea în funcţiune, respectiv lansarea în producţie de serie în anul 2021, precum şi rezultatele tehnico-economice obţinute.

În cazul cărţilor (publicate în anul 2021) sunt necesare:

▪ un exemplar al cărţii;

▪ aprecieri din partea a trei instituţii sau personalităţi inginereşti din domeniu privind originalitatea şi valoarea tehnico-ştiinţifică.

Secţiunile competiției sunt:

1. Tehnologia informaţiei

2. Inginerie electrică

3. Ingineria construcţiilor de maşini

4. Ingineria construcţiilor civile şi industriale

5. Inginerie chimică

6. Inginerie agricolă şi silvică

7. Ingineria mediului

8. Ingineria transporturilor

9. Ingineria materialelor

10. Ingineria resurselor naturale şi energiei

11. Ingineria textilelor și pielăriei.

Nu se acceptă manuale, cursuri - indiferent de nivelul lor, monografii şi lucrări care nu au un grad tehnico-ştiinţific ridicat şi caracter de originalitate.

Data limită pentru înregistrarea propunerilor este 29 iulie a.c.

Propunerile, însoţite de documentaţia solicitată, vor fi depuse la sediul asociaţiei din Calea Victoriei nr. 118, 010093 - Bucureşti.

Premiile vor fi acordate în cadrul unei festivităţi care va avea loc în data de 9 septembrie a.c.

Lucrările premiate vor fi prezentate prin intermediul unui scurt film de prezentare a lucrării (obligatoriu fond muzical - imagini - comentariu) cu durata de 10 - 15 minute, film pe care autorii, anunţaţi în timp util, îl vor realiza şi trimite la sediul AGIR din Calea Victoriei nr. 118 până la data de 1 septembrie a.c.

Detalii se pot obţine accesând www.agir.ro, sau de la sediul asociaţiei, tel.: 0213168993, 0213168994, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Rugăm membrii AGIR să ne sprijine în mediatizarea competiţiei, transmiţând această informaţie și altor persoane/societăți interesate. Participarea la competiţie nu este condiţionată de calitatea de membru AGIR.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email