UGAL

În cadrul celei de-a 26-a ediții a Salonului Internațional de Invenții INVENTICA 2022 de la Iași, organizată de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi" din Iași și Institutul Național de Inventică Iași, Facultatea Știința și Ingineria Alimentelor din cadrul Universității Dunărea de Jos din Galați a participat cu un nou produs pe bază de maioneză, pornind de la tendința consumatorilor de a opta pentru consumul de produse naturale, fără adaos de aditivi.

Un grup de cadre didactice și doctoranzi, drd. ing. Lazăr Silvia (Mistreanu), Lect. dr. ing. Georgiana Horincar, Prof. dr. ing. Gabriela Râpeanu, Lect. dr. ing. Doina Georgeta Andronoiu, Prof. dr. ing. Nicoleta Stănciuc, Conf. dr. ing. Oana Emilia Constantin, a creat maioneza cu adaos de pudră din coji de sfeclă roșie, un produs cu valoare adăugată, sub denumirea de Mayobeet. Prin adaosul de pudră obținută din coaja de sfeclă roșie, produsul este îmbogățit în compuși cu valoare biologică ridicată, naturali, care îi oferă maionezei protecție împotriva proceselor oxidative și prin consum maioneza cu valoare adăugată aduce numeroase beneficii la nivelul organismului. În plus, maioneza este îmbogățită cu pigmenți de culoare roșie, dobândind astfel o culoare roșiatică, atractivă pentru consumatori, culoare a cărei intensitate colorantă variază în funcție de conținutul de pudră adăugat.

„Maioneza cu adaos de pudră din coji de sfeclă roșie - produs cu valoare adăugată și tehnologia de obținere“ a fost premiată cu Medalia de aur, Diplomă de Onoare în cadrul Salonului Internațional de Invenții, INVENTICA 2022, Iași, iar Lect. dr. ing. Georgiana Horincar a obținut premiul special „Tânărul Inventator”. De asemenea, produsul a obținut Diploma de Excelență și o medalie din partea Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email