UGAL

În perioada 16-17 Iunie 2022, se desfășoară a VIII-a ediție a Conferinței Internaționale „History, Spirituality, Culture. Dialogue and Interactivity”, organizată de Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie, Centrul de Studii Istorice și Social-Culturale Est-Europene și Centrul de Cercetare Teologică Ortodoxă Interdisciplinară „Sf. Trei Ierarhi”.

Conferința este realizată în parteneriat cu centre de cercetare de la Université Lyon 2 (Franța) și Université de Kairouan (Tunisia), cu partenerii tradiționali din Republica Moldova (Universitatea de Stat „B. P. Hașdeu” din Cahul) și Ucraina (Universitatea Națională „I.I. Mechnikov” din Odessa, Universitatea Națională Maritimă din Odessa și Universitatea Națională a Mării Negre „Petro Mohyla” din Mykolaiv), la care se adaugă participanți din alte instituții academice și culturale din Maroc, Bulgaria, Statele Unite și România.

Conferința reunește, peste 90 de cercetători din țară și din străinătate, într-un context științific interdisciplinar, având drept scop dezbaterea unor probleme științifice și de actualitate din perspectivă istorică, politică, filosofică, sociologică, teologică și cultural-educațională.

Lucrările conferinței vor fi publicate în revistele de specialitate din seria Analelor Universității „Dunărea de Jos” din Galați, acestea fiind indexate în bazele de date internaționale.

Conferința se va derula la sediul facultății (onsite) și online, pe platforma Microsoft Teams, programul Conferinței fiind disponibil la adresa: https://fift.ugal.ro/index.php/ro/cercetare/evenimente-stiintifice/international-conference-history-spirituality-culture-dialogue-and-interactivity-8th-edition

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email