UGAL

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, prin Facultatea de Litere, Departamentul de Limbă și Literatură Franceză, în colaborare cu Universitatea Paris Nanterre, organizează cursuri și seminare comune, în care studenți și profesori din Galați interacționează cu studenți și profesori din capitala Franței. Ședințele se desfășoară online, pe platforma Microsoft Teams, în fiecare miercuri, de la orele 15:00 și 17:00, în perioada ianuarie - martie (din nevoia sincronizării cu programul studenților străini).

La întâlnirile săptămânale care sunt despre “Literatura și cinematografia: influențe, inspirații, reformulări”, respectiv, „Viitorul cărții: multimedia sau hipermedia?” participă: lect. dr. Anca Călin, lectorul de franceză Zouhair Hariq și studenții anilor III de la Facultatea de Litere din Galați, iar de la Paris profesorul Alain Milon și studenții săi.

„Ne-am gândit să valorificăm unul dintre avantajele predării online, și anume ștergerea distanțelor geografice. Dacă anul trecut noi, profesorii, ne-am invitat reciproc la cursurile noastre online, anul acesta ne-am gândit că ar fi mai interesant să interacționeze și studenții între ei, de aceea am hotărât să ținem cursurile în comun. Dezbaterile sunt intense, iar studenții, entuziasmați de acest campus virtual francofon”, a declarat lect. dr. Anca Alexandru.

Alain Milon, profesor de filosofie, membru al Institutului Universitar din Franța (IUF), este un prieten vechi al Departamentului de Limbă și Literatură Franceză. Colaborarea a început în urmă cu câțiva ani, odată cu teza de doctorat în cotutelă a lect. dr. Anca Alexandru (coordonată împreună cu regretatul profesor Nicolae Ioana) și a continuat cu realizarea de volume și co-organizarea de colocvii (la Galați și la Paris).

 

 

 

 

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email