UGAL

Umorul lui Caragiale este și astăzi extrem de actual, așa că studenții de la Facultatea de Arte a Universității „Dunărea de Jos” din Galați, promoția 2022, au ales o comedie de Caragiale pentru examenul final. Tinerii, coordonați de conf. univ. dr. Radu Horghidan, sprijiniți de cursanții Programului de Masterat al Facultății, vor prezenta, vineri, în avanpremieră și duminică în premieră, de la ora 19,00, spectacolul de licență O NOAPTE FURTUNOASĂ, pe scena Teatrului Dramatic „Fani Tardini”.

În distribuție: Mihai Păun (Jupân Dumitrache), Laurențiu Bobeică (Nae Ipingescu), Adriana Mitu (Veta), Dorina Iuliana Necula (Zița), Ionuț Strat (Spiridon), Robert Bîclea (Chiriac) și Nică Bargan (Rică Venturiano). Descriși de îndrumătorul lor drept „o generație plină de energie, plină de viață, plină de umor”, studenții actori le împrumută personajelor din tinerețea, entuziasmul și prospețimea lor.

„O NOAPTE FURTUNOASĂ este un spectacol studențesc care își propune să fie nu doar un studiu practic menit să dezvolte abilitățile actoricești ale studenților actori, ci și un prilej de joacă-experiment care să stimuleze creativitatea și ludicul. Caragiale ne-a pus la dispoziție o frumoasă ocazie de a ne descătușa energiile artistice, piesa fiind plină de tensiune, pericol și umor. La acest spectacol am încercat să oferim o nuanță de specificitate abordării actoricești, imaginându-ne că acțiunea se petrece undeva în Moldova. Astfel, toate personajele vorbesc cu accent. Ne-a plăcut tuturor această direcție, care nu numai că ne-a oferit valențe noi de înțelegere a situațiilor, dar ne-a și conectat cu un tip de poftă de joc specific moldovenească. În alte linii, am rămas fideli textului original, păstrând satira, umorul și ironia lui Caragiale”, a explicat conf. univ. dr. Radu Horghidan, semnatarul regiei și scenografiei spectacolului. Asist. univ. drd. Oana Mogoș face asistență de regie la această producție.

Proiectul face parte din programul de practică teatrală „Teatrul și școala – platformă educațională”, care le permite studenților Facultății de Arte de la Galați să repete și să joace pe o scenă profesionistă de teatru. Biletele la avanpremiera și premiera spectacolului O NOAPTE FURTUNOASĂ pot fi cumpărate de pe bilete.fanitardini.ro sau de la Agenția Teatrală. Informații și rezervări: 0758 049 850. Participarea la spectacole este permisă doar în baza unui Certificat Verde valid, care să ateste vaccinarea completă împotriva COVID-19, testarea cu rezultat negativ sau trecerea prin boală. Purtarea măștii este obligatorie. Gradul maxim de ocupare a sălii este de 30%.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email