UGAL

Pe data de 15 decembrie 2019 a încetat din viaţă doamna conf. dr. chim. Maricica Popescu, un respectat şi iubit membru al corpului profesoral de la fosta Facultate de Metalurgie şi Ştiinţa Materialelor, absolventă a  Facultăţii de Chimie, Universitatea „Alexandru  Ioan Cuza” din Iaşi, promoţia 1959.
Doamna Maricica Popescu a contribuit la dezvoltarea învăţământului superior la Universitatea „Dunărea de Jos” Galaţi,  a fost cadru didactic la această universitate timp de peste 40 de ani, a scris cărţi în domeniul chimiei şi a semiconductorilor, a publicat lucrări ştiinţifice în reviste de prestigiu din ţară şi străinătate, a participat ca şi conducător sau membru la mai multe contracte de cercetare. A obţinut titlul de doctor în anul 1997, în domeniul semiconductorilor, când a fost promovată pe funcţia de conferenţair doctor chimist.
Doamna conf. dr. Maricica Popescu va rămâne mereu în amintirea colegilor şi a foştilor studenţi prin blândeţea, seriozitatea şi generozitatea de care dădea dovadă,  fiind un model pentru toți cei care au cunoscut-o.
 
Dumnezeu să-i odihnească sufletul în pace! 
 
                Colegii de la Facultatea de Inginerie
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email