UGAL

În după-amiaza zilei de 20 aprilie 2019, a trecut la cele veșnice dr. ing. Mihail Vetrov, Șef de lucrări la Departamentul de Sisteme Termice și Ingineria Mediului de la Facultatea de Inginerie, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați. Născut la Galați, în iarna anului 1954, Mihail Vetrov a urmat cursurile Liceului Teoretic Nr. 5 din Galați și ale Facultății de Mecanică, Universitatea din Galați, pe care le-a absolvit ca inginer Frigotehnist, în anul 1979.

A lucrat, apoi, la Întreprinderea de Mașini Grele București (IMGB), Institutul de Cercetare şi Proiectare pentru Construcţii Navale (ICEPRONAV) Galaţi și la Întreprinderea Mecanică Navală (MENAROM) Galați. Din anul 1983 şi-a început cariera didactică și științifică la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, unde a şi susţinut, în 1999, teza de doctorat „Optimizarea instalațiilor de separare a aerului la funcționare în regim variabil de producţie”, sub îndrumarea Profesorului dr. ing. Constantin Iosifescu.

A efectuat mai multe stagii de perfecționare la universități din Europa și a participat la numeroase proiecte de cercetare naţionale şi internaţionale cu o tematică legată de optimizarea instalațiilor frigorifice, criogenice și de condiționare a aerului.

Colegul nostru, șef de lucrări dr.ing. Mihail Vetrov, va rămâne mereu în amintirea celor care l-au cunoscut și a celor cărora li s-a dedicat, prin onestitatea și creativitatea pe care le purta cu naturalețe și modestie și prin admirația pe care o avea pentru cei ce se dăruiau profesiei.
 
Dumnezeu să-l odihnească în pace!
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email