UGAL

Domnul profesor universitar dr. Petru Vieriu a fost un om de mare verticalitate, un bun coleg și un cadru didactic apropiat de studenți, fiecare găsind la  dumnealui un sfat înțelept atunci când avea nevoie. La orele de curs, în afară de ținuta mereu elegantă, prelegerile erau interesante, motiv pentru care prezența studenților în amfiteatre era numeroasă. Același lucru se întâmpla și la orele de laborator unde calitatea de magister era la cea mai mare înălțime.

S-a născut în anul 1932 în comuna Guranda, jud. Botoșani, A  urmat școala generală în comuna natală și apoi  Liceul ,,Laurean” din Botoșani. După absolvire, a rămas pedagog în cadrul liceului. Între anii 1953 și 1958  a urmat cursurile Facultății de Fizică a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Începând din anul 1958, timp de doi ani și-a desfășurat activitatea ca profesor de Fizică la Liceul Militar Galați.

Între 1960 și 1963 a fost profesor de Fizică la Liceul „Alexandru Ioan Cuza” din Galați și, în cumul, la Liceul „Vasile Alecsandri” din Galați. Din 1963, timp de un an, a fost vicepreședinte cu probleme de învățământ la Consiliul Popular Galați.

Activitatea sa universitară a început în anul 1964, când s-a  transferat pe post de lector la Catedra de Fizică din Institutul Pedagogic Galați, unde a predat disciplina Electricitate și a îndrumat studenții la practica pedagogică.  În 1994 a obținut titlul de doctor în Fizică și pe cel de conferențiar universitar.

Între 2001 și 2005 a fost decan al Facultății de Științe și Litere, contribuind la înființarea specializărilor Istorie, Teologie și Geografie. 

Cei ce doresc să își ia rămas bun de la domnul profesor Petru Vieriu o pot face astăzi și mâine dimineață, la capela Bisericii Sf. Spiridon din Galați. Înmormântarea va avea loc mâine, 19 aprilie 2019.

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească!
 
În numele colegilor, 
Prof. univ. dr. Cosma Tudose
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email