UGAL

Profesorul NICOLAE PANĂ a absolvit facultatea în 1954, la București și a contribuit la dezvoltarea învățământului superior de industrie alimentară de la Galați, încă din momentele transferului Institutului Alimentar București (1948 – 1950) la Institutul Tehnic din Galați.
 
Profesorul NICOLAE PANĂ, alături de Profesorul G.M. Costin (1934 – 2011) a contribuit la înființarea laboratoarelor de microbiologie, biochimie, tehnici fermentative, conserve, tehnologia laptelui, laboratoarele fiind amenajate, inițial, la etajul II al clădirii mecanică-sud, ulterior fiind mutate în cadrul fostului Atelier Școală pentru Industria Alimentară (ASIA).

Apropierea continuă față de studenți a presupus coordonarea practicii de specialitate. În perioadele de practică după vizitele în fabrici, activitatea profesională era continuată de momente de relaxare, profesorul PANĂ fiind amator și cunoscător a traseelor turistice.

Profesorul PANĂ rămâne în amintirea foștilor studenți și colaboratori pentru contribuția la dezvoltarea învățământului și științei alimentelor fiind întemeietorul primei stații pilot de vin, creatorul vinului de tip Porto denumit Moldavin și slujitor la disciplina Microbiologie.

Foștii absolvenți îi păstrează amintirea OMULUI și PROFESORULUI, care cu dăruire și profesionalism lucra alături de studenți în laboratoare sau stația pilot de vin. Generații numeroase de absolvenți s-au bucurat de prelegerile Profesorului PANĂ de la cursurile festive pe care le onora cu har, voie bună și multă veselie!

Colectivul Facultății de Știința și Ingineria Alimentelor regretă trecerea în neființă a distinsului şi remarcabil om de ştiinţă şi coleg 

Conf.univ.dr.ing. Nicolae PANĂ 

și transmite sincere condoleanțe familiei îndoliate!
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email