UGAL

Eugenia Gavriliu
Cu profund regret, colectivul Departamentului de engleză vă aduce la cunoștință dispariția neașteptată a doamnei conf. dr. Eugenia Gavriliu – Om, Profesor, Coleg – căreia mai multe generații de studenți și cadre didactice îi datorează formarea profesională.

Doamna Gavriliu a fost profesor de limba engleză în învățământul pre-universitar între anii 1957-1974, iar din 1974 până în 2005 și-a adus o contribuție însemnată la prestigiul Facultății de Litere din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați.
 
Printre altele, a fost autorul unor studii şi volume de referinţă precum English Culture in the Romanian Countries 1790-1850 (1996); Sindromul Gulliver. Reprezentări ale românilor în clişee literare engleze. Studii de imagologie literară (1998); Theory and Practice of Imagology. Experiencing the Other in Anglo-Romanian Cultural Encounters (2002); Primele traduceri româneşti din literatura engleză. 1830-1850 (2006) etc. De asemenea, în perioada 1995-2005, a fost președintele comitetului de organizare a Simpozionului Național Studențesc „William Shakespeare” desfăşurat anual la Universitatea din Galaţi.
 
O persoană de înaltă rigurozitate științifică, cu o ținută academică impecabilă, doamna conferenţiar Eugenia Gavriliu va trăi mereu în amintirea colegilor și studenților pe care i-a îndrumat.
 
Sincere condoleanțe familiei îndurerate.
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email