UGAL

In memoriam
Profesorul universitar doctor Paraschiv Vagu, membru fondator al Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor, profesor emerit al Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi a fost o personalitate care, de-a lungul a peste şase decenii, s-a remarcat printr-o bogată activitate didactică şi de cercetare în domeniul economic.

La acestea, se adaugă trăsăturile morale care atestă că în tot ceea ce a realizat, domnul profesor a dovedit responsabilitate nu numai profesional, ci şi în relaţiile cu oamenii, ceea ce a dat măsura angajamentului faţă de sine însuşi şi lumea în care a trăit.
 
Domnul profesor Paraschiv Vagu aparţine pleiadei de mari oameni de cultură care au ilustrat viaţa ştiinţifică şi academică din ultimele decenii, preocupat de problemele managementului într-o abordare interdisciplinară, pentru care s-a consacrat ca profesor şi cercetător.
 
A fost arta profesorului Vagu de a porni de la cunoaşterea exactă, universală şi verificabilă a problemelor cu care se confruntă organizaţiile, a societăţii şi gândirii pentru o interpretare logică a realităţii în ideea de a descoperi căi obiective în rezolvarea diferitelor probleme sau fenomene. Iar cu originalitatea, validitatea şi atractivitatea spiritului creator, cu o anumită detaşare şi interpretare proprie şi-a adus un aport real la dezvoltarea managementului în România.
 
Personalitate multivalentă a ştiinţelor economice contemporane, profesorul Paraschiv Vagu a susţinut cercetarea, iar ca dascăl a crezut întotdeauna că nu este posibilă dezvoltarea societăţii fără o instruire competitivă a tuturor, de la politician la omul de afaceri, de la funcţionarul public  la cei care trudesc cu mintea şi cu mâinile pentru a face ca sistemul să funcţioneze benefic pe spirala progresului.
 
În semn de recunoştinţă pentru tot ce a realizat, noi, colectivul Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor  ne vom aminti întotdeauna de cel care a fost pentru mulţi dintre noi Profesorul.
 
Dumnezeu să îl odihnească în pace!
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email