UGAL

Dan Culache
Nici în această iarnă timpul nu a vrut să aibă răbdare cu fii Almei Mater Galatieinsis. În ziua în care se celebrează nașterea Domnului un alt dascăl al școlii superioare gălățene a optat pentru eternitate. Comunitatea academică a școlii de Arhitectură navală își îmbracă, din nou, haina cernită.  De azi, profesorul Dan Culache este istorie…
Născut în 1962 și absolvent strălucit al Facultății de Arhitectură Navală în anul 1986, Dan Culache a devenit în anul 1990 cadru didactic al școlii superioare gălățene absolvite. Între 1996 și 1999 a fost doctorand la Hiroshima University, Japonia, unde s-a preocupat de proiectarea aplicațiilor de simulare a curgerii fluidelor în C++ pe sisteme Cray/UNICOS, HP Workstations. Între 2000 și 2003 a fost arhitect de aplicații, programator senior în cadrul proiectului de e-Sănătate pentru Kaiser Permanente la IBM Business Solutions, Boulder, CO, USA. Între 2003 și 2005 a fost responsabil cu dezvoltarea soluțiilor IT pentru American Bureau of Shipping, ABS, Houston, Texas, USA. Între 2005 și 2008 a fost arhitect de soluții și manager de proiecte la Napa Oy, Finlanda, cu responsabilități în dezvoltarea IT pentru diferiți clienți în domeniul CAD: ABS Americas, Lloyds U.K.  Între 2008 și 2009 colegul Culache a fost arhitect de soluții și manager al sucursalei NAPA Romania al NAPA Oy, Finlanda. Din iunie 2008 până în prezent, cercetătorul Dan Culache și-a reluat activitatea de cadru didactic al Departamentului de Arhitectură Navală. Dragostea de profesie, onestitatea, dorința de performanță și binele celorlalți au fost singurele repere în activitatea desfășurată la catedră în tot acest răstimp.
 
Pentru tot ce a reprezentat el pentru școala superioară gălățeană, colegii de departament, cei din facultate, studenții și toți cei care l-am cunoscut, Dan a ales eternitatea ca dar de Crăciun, oferindu-ne moartea lui, în ziua Nașterii, atât ca simbol cât şi ca pe o obligație pentru viitor.
Fie-i ușoară odihna!
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email