UGAL

Lector univ. dr. Aurel Iacob
Colectivul Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie anunţă cu regret trecerea la cele veşnice a colegului nostru, lector univ. dr. Aurel Iacob (1957 – 2014). Aurel Iacob a făcut parte dintre întemeietorii învăţământului istoric la Dunărea de Jos, fiind printre cadrele didactice care, imediat după anul 1990, au înfiinţat şi predat la specializările Istorie – Geografie, Istorie – Filosofie, Istorie – Limba Engleză, Istorie.

Aurel Iacob a absolvit cursurile Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, instituţie unde a finalizat şi teza de doctorat cu titlul „Țara Moldovei în vremea domniei lui Ștefan Tomșa al II-lea”, publicată în anul 2010 la Editura Istros din Brăila. A beneficiat de stagii de documentare şi perfecţionare în ţară şi în străinătate (Universita degli Studi Ca’Foscari di Veneția, Italia), iar în cadrul Facultăţii noastre a predat cursuri de istorie medievală românească şi universală, instituţii medievale, relaţiile Ţărilor Române cu Imperiul Otoman.
 
Dincolo de activitatea sa profesională, Aurel Iacob a fost un om de o mare sensibilitate, un prieten de nădejde pentru cei dragi, un părinte şi soţ iubitor în familie.
 
Dumnezeu să îl odihnească în pace!
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email