UGAL

Prof. univ. dr. Dumitru Dragomir
Profesorul universitar doctor Dumitru Dragomir s-a născut în anul 1948. Cercetător desăvârşit, dascăl dedicat învăţământului superior de calitate, redutabil șef de catedră la Facultatea de Arhitectură Navală, Departamentul de Arhitectură Navală, Dumitru Dragomir ne-a părăsit pentru totdeauna.

Și-a început cariera ca inginer stagiar la Șantierul Naval Galați, apoi a fost, pe rând, asistent la Catedra de Organe de mașini din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați (UDJG), Cercetător invitat la Hubei Institute of Technology, Wuhan, Provincia chineză Hubei, Şef de lucrări la Catedra de Organe de Mașini, UDJG, Conferențiar la Catedra de Organe de Mașini, UDJG, Membru în colectivul de redacţie al Fascicle XI, Shipbuilding, The Annals of "Dunarea de Jos" University of Galati, Conferențiar la Catedra de Construcţii Navale, UDJG, Profesor titular la UDJG, Facultatea de Arhitectură Navală , Profesor visiting la Universita degli Studi di Genova, DINAV -Dipartimento di Ingegneria Navale e Tecnologie Marine și Evaluator ARACIS.
 
În 1995, Dumitru Dragomir a obținut titlul de doctor în inginerie mecanică. A fost membru al unor organizaţii ştiinţifice naţionale, printre care amintim Centrul de Cercetare Hidrodinamică, Structuri şi Echipamente Navale, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, Asociaţia Română de Tensometrie, Asociaţia Generală a Inginerilor din România.
 
Activitatea ştiinţifică a domnului Dumitru Dragomir este la fel de bogată: 7 cursuri universitare, 7 cărţi de specialitate, 7 îndrumare, 39 de articole publicate în volumele unor manifestări ştiinţifice internaţionale recunoscute din ţară şi din străinătate, 28 de articole publicate în volumele unor manifestări ştiinţifice naţionale, 19 articole publicate in anale sau buletine științifice universitare. Cât privește activitatea de cercetare,  Dumitru Dragomir a fost antrenat în 15 proiecte de cercetare-dezvoltare naţionale (dintre care în ultimii 5 ani 3 granturi, CEEX), atât în calitate de director, cât și ca membru în echipă.
 
Dumnezeu să-l odihnească în pace! Facultatea de Arhitectură Navală din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați.
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email