UGAL

Comunitatea academică a Facultății de Medicină și Farmacie, Departamentul Medicină Dentară regretă profund trecerea în nefiinţă a dragului nostru coleg Asistent universitar Doctor Bogdan Achimescu, dascăl cu vocație și un om de o aleasă noblețe sufletească.

Absolvent al Colegiului Național „Vasile Alecsandri” în anul 1997 a ales meseria de medic stomatolog urmând cursurile Facultății de Medicină Dentară a Universității de Vest „Vasile Goldiș" din Arad, terminând promoția 1997-2002. Din dorința de a împărtăși cunoștințele dobândite, în anul 2018 a început cercetarea și totodată activitatea didactică.

Pasiunea și determinarea cu care vorbea întotdeauna despre profesia de medic, cea cu care s-a confundat de altfel, erau tot atâtea semne că meseria noastră nu poate fi făcută decât cu drag de oameni. Admirat de cei care i-au cunoscut noblețea sufletului, și-a dorit în fiecare clipă a existenței sale să reușească să transmită tinerilor, bucuria meseriei alături de codul moral și profesional pe care aceasta îl presupune.

Dincolo de activitatea sa profesională, Bogdan Achimescu a fost un om de o mare sensibilitate, un prieten de nădejde pentru cei dragi, un părinte şi soţ iubitor în familie.

Evocarea lui de către cei care l-au cunoscut, nu poate fi despărțită de amintirea zâmbetului său totdeauna cald, a unui cuvânt de încurajare și a generozității cu care i-a susținut pe cei care i-au solicitat un ajutor sau o îndrumare. Prezența sa antrenantă și mintea sa extrem de deschisă îl fac de neuitat.

Te vom purta mereu în suflet!

Drum lin spre stele!

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email