UGAL

Cursul este organizat în cadrul proiectului „Îmbunătățirea calității educației antreprenoriale a studenților la UDJG - IQSEE”, Cod proiect: CNFIS-FDI-2021-0324, Proiect finanțat de Ministerul Educației din Fondul de Dezvoltare Instituțională – FDI 2021
 

Pe lângă inspirație, creativitate sau putere de muncă, spiritul antreprenorial are nevoie și de o pregătire teoretică și practică. De aceea, dacă doriți să deveniți un antreprenor de succes, vă invităm la un curs practic în cadrul căruia veți fi instruit pentru a începe dezvoltarea propriei afaceri.
 

Cursul “Competențe antreprenoriale generale” este un curs de 48 ore, autorizat de Autoritatea Națională pentru Calificări (ANC) și recunoscut de către Ministerul Educației și Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

ÎNSCRIERILE se fac online, până la data de 30.06.2021, prin completarea formularului de la adresa web: https://forms.gle/CxAE7S4MLV6UFFs48. Dacă aveți întrebări, vă rugăm să le adresați doamnei Lect. univ. dr. Otilia Man, la adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

La acest curs gratuit se pot înscrie NUMAI absolvenți (promoțiile 2019, 2020, 2021) ai Universității “Dunărea de Jos” din Galați.

Scopul cursului: Dobândirea de cunoștințe necesare inițierii și dezvoltării unui plan de afaceri, precum și gestionării financiare a unei firme.

Obiectivele generale ale cursului:

  • Promovarea spiritul antreprenorial în rândul absolvenților în vederea creșterii gradului de pregătire profesională și îmbunătățirii perspectivelor de carieră;
  • Utilizarea conceptelor specifice educației antreprenoriale pentru organizarea demersurilor de cunoaștere și de explicare a unor fapte, evenimente, procese din viața reală;
  • Aplicarea cunoștințelor specifice educației antreprenoriale în situații caracteristice economiei de piață, precum și în analizarea posibilităților de dezvoltare personală;
  • Cooperarea în cadrul diferitelor grupuri pentru rezolvarea unor probleme teoretice și practice specifice mediului de afaceri;
  • Evaluarea comportamentului adecvat unui mediu economico-social în schimbare.


Tematica cursului: Conceptul de antreprenoriat și profilul antreprenorial. Definirea și criteriile de delimitare a IMM-urilor. Analiza pieței. Resursele umane și managementul acestora în IMM-uri. Strategii de inovare la nivel de firmă. Politica financiară și gestiunea fiscală a firmelor. Decizia de investire și analiza performanței financiare a unei afaceri.

Beneficii obținute în urma absolvirii cursului:

  • formare antreprenorială;
  • creșterea abilității de a transforma ideile de afaceri în acțiuni concrete;
  • elaborarea unui plan de afaceri.


Mențiuni speciale:

  • Procesul de instruire va presupune prezentări interactive, discuții de grup, lucrul în echipă pentru analiza și rezolvarea aplicațiilor practice și a studiilor de caz.
  • Cursul se va finaliza cu un examen de absolvire:
    - pentru partea teoretică - test scris;
    - pentru partea practică - un proiect de “plan de afaceri” conceput în timpul cursului.
  • La sfârșitul cursului “Competențe antreprenoriale generale”, în urma evaluării, fiecare cursant va primi un certificat de absolvire.
  • Cursul se va desfășura, online, în perioada 01.07.2021-14.07.2021
  • Acte necesare pentru înscriere: copie CI; copie diplomă de bacalaureat; copie diplomă de licență / adeverință absolvire pentru absolvenții din promoția 2021; copie diplomă de masterat / adeverință absolvire pentru absolvenții din promoția 2021; copie diplomă de doctorat / adeverință care să certifice calitatea de student doctorand; copie certificat de căsătorie (dacă este cazul).

 

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email