UGAL

ANUNȚ SELECȚIE GRUP-ȚINTĂ PROFESORI în cadrul proiectului “MĂSURI ACTIVE PENTRU CREȘTEREA PARTICIPĂRII LA ÎNVĂȚĂMÂNTUL TERȚIAR ANTREPRENORIAL A STUDENȚILOR DIN MEDII DEFAVORIZATE Antre_S”finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Cod apel: POCU/379/6/21/124388 Operațiune  compozita OS. 6.7, 6.9, 6.10/21/ Operațiune compozită OS.6,7,6.9, 6.10 Bursa Student Antreprenor – Măsură  activă pentru creșterea participării  studenților din categorii vulnerabile la programe de studii de licență - Regiuni mai puțin dezvoltate, cod MySMIS 124388.
 Proiectul se va implementa pe durata a 24 de luni, data începerii fiind 26.06.2019 și are ca beneficiar Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară ”Ion Ionescu de la Brad” Iași având ca parteneri Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al României” din Timişoara și Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi.

Obiectivul general al proiectului este asistență și sprijin prin cofinanțare fonduri nerambursabile FSE pentru o rată de cuprindere îmbunătățită în învațamântul terțiar la minim 3 universități acreditate din Regiunea de Nord-Est, Regiunea Vest si Regiunea de Sud-Est din centrele universitare Iasi, Timisoara și Galați, pentru un grup țintă eligibil total de minim 840 de persoane, cod 4S100 si 4S106 în aplicarea unor măsuri integrate, pentru creșterea ratei de acces și participare la învațamântul terțiar inclusiv antreprenorial și creșterea atractivității a 6 oferte educaționale (cod 4S105) cu componente aplicative la 3 universități acreditate, cu pachete integrate de măsuri de asistență educațională pentru minim 450 de Studenți și 300 de Elevi (cod 4S100), din care minim 350 de studenți persoane din categorii defavorizate (netradiționali, rural, romă, CES), cu intervenții pentru îmbunătățirea competențelor a minim 90 de cadre didactice universitare (cod 4S106), inclusiv prin programe cu credite transferabile din învățământul postuniversitar de formare, pentru a proiecta și oferi programe de studii bazate pe nevoile beneficiarilor direcți (studenți) și indirecți (angajatori) pe o piață a locurilor de muncă în schimbare.

            Obiectivele specifice: O.S.1: Dezvoltarea unor acțiuni inovative și implementarea de măsuri de asistență educațională pentru minim 450 de persoane din GT cod 4S100.Studenți și minim 300 de persoane din GT cod 4S100.Elevi, din care minim 600 persoane care provin din grupurivulnerabile / defavorizate (netradiționali, cu domiciliul / resedința în mediul rural, romă, CES), care beneficiază de sprijin FSEpentru informare, participare și acces la învațamântul terțiar de nivel 5, inclusiv prin dezvoltarea competențelor antreprenoriale.
O.S.2: Dezvoltarea și îmbunătățirea a 6 oferte educaționale terțiare universitare – cod 4S105 si 4S99 pentru învățământ terțiar universitar, la 3 universități acreditate prin îmbunătățirea cu conținuturi inovatoare a 6 programe universitare de licență cu componentă antreprenorială corelate cu piața muncii pentru minim 450 de persoane din GT Studenți - cod 4S100.1 și 4S95.1. - din care cel puțin 75% din grupuri vulnerabile / persoane defavorizate.
 O.S.3: Dezvoltarea de activități de formare specifică atestată pentru 90 de persoane din GT cod 4S106, inclusiv 1 program cu credite transferabile prin programe post-universitare, de formare și dezvoltare profesională continuă, pentru îmbunătățirea conținuturilor educaționale inovative și a resurselor de învățare flexibilă la 6 oferte educaționale din minim 3 universități.
O.S.4: Organizarea și furnizarea de măsuri de informare a comunităților și valorificare a rezultatelor proiectului după finalizarea acestuia pentru transferabilitatea rezultatelor și sustenabilitatea activităților sprijinite prin finanțare FSE.
O.S.5: Asigurarea unui management performant pentru gestionarea resurselor proiectului, inclusiv promovarea și publicitatea proiectului în conformitate deplină cu Manualul de identitate vizuală POCU.
 
Grupul țintă profesori pentru partenerul P2 - Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galați are următoarea structură - 30 cadre didactice (categoriile: personal didactic din învățământul superior și personal implicat în dezvoltarea de programe de studii din învățământ terțiar universitar organizat în cadrul instituțiilor de învățământ superior acreditate).
 
 
Activitățile proiectului pentru cadre didactice:
            Derularea de acțiuni de perfecționare profesională specializată pentru personalul didactic din învățământul terțiar universitar:
  • program de dezvoltare de competențe didactice;
  • programe de schimb de experiență și diseminare de bune practici;
  • alte activități.
 
Principiile recrutării grupului țintă:
  • Principiul egalității de șanse;
    • Principiul nondiscriminării: se realizează fără condiționări, deosebiri, excluderi, preferințe, restricții bazate pe criterii de rasă, naționalitate, etnie, limbă, religie, categorie socială, convingeri, vârstă, situație sau responsabilitate familială și alte asemenea criterii, care pot conduce la acte de discriminare directă sau indirectă.
 
Documentele necesare înscrierii în grupul țintă (GT):
  • adeverință de angajat în UDJG - pentru cadre didactice din învățământul superior;
  • copie după certificatul de căsătorie (dacă e cazul);
  • cerere de înscriere;
  • alte documente care demonstrează eligibilitatea la GT (după caz).
 
Depunerea dosarelor:

Cadrele didactice din învățământul superior (UDJG) interesați de proiect vor putea să își depună dosarele de înscriere la sediul DFCTT, din cadrul Universității Dunărea de Jos din Galați, de luni până joi, între orele 12.00-14.00.
Persoane de contact: Stan Anca (expert grup țintă) și Irina Susanu (coordonator partener P2).
           
Pe baza documentelor depuse, cadrele didactice din învățământul superior vor fi selectați și înscriși în GT. Lipsa unuia dintre documente, precum și neîndeplinirea criteriilor de selecție, conduce automat la neînscrierea candidatului în GT al proiectului.

Criteriile de selecție pentru GT:
  • experiența în dezvoltarea de programe de studii universitare (pentru cadre didactice);
  • specializarea la care predau să fie în corelație directă cu domeniile de studii ale studenților - domenii identificate prin SNC și SNCDI (pentru cadre didactice)
  • disponibilitatea și angajamentul de participare la activitățile proiectului;
  • evitarea dublei finanțări pentru activitățile din cadrul proiectului.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să contactați: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Cerere înscriere în grupul țintă 
Formular înregistrare GT 
Declarație apartenență la grupul țintă
Declarație evitare dublă finanțare 
Declarație privind confidențialitatea datelor 

 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email