UGAL

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați și Institutul de Cercetare Dezvoltare de Științe Biologice din București (INCDSB) organizează Conferinţa de lansare a proiectului „Strategie şi acţiuni pentru pregătirea participării naționale la Proiectul DANUBIUS–RI” - DANS, eveniment care se va desfăşura ȋn 15 iunie 2018, ora 11,00, în Galaţi, Hotel Galați Centrum, sala de conferințe Panoramic.

Proiectul DANS va elabora strategia și va defini acțiunile necesare pentru pregătirea participării României la proiectul pan-european DANUBIUS-RI. Proiectul strategic DANUBIUS – RI urmărește crearea unei infrastructuri de cercetare pan-europene distribuite în vederea studiului avansat și gestiunii sustenabile a sistemelor fluviu – mare din Europa și din lume. Componentele românești ale proiectului DANUBIUS – RI care vor fi create sunt Centrul de Coordonare Generală (HUB) de la Murighiol, laboratorul natural reprezentat de Delta Dunării, denumit Supersite-ul Delta Dunării și Centrul de Date și vor contribui la deschiderea comunității locale către comunitatea științifică europeană.
 
Documentele care vor fi elaborate în cadrul proiectului DANS vor servi la definirea aplicației de proiect major pentru susținerea financiară europeană a componentelor românești DANUBIUS-RI. 
 
Proiectul DANS va fi implementat în perioada mai 2018 – iunie 2019 sub coordonarea Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Ştiinţe Biologice-INCDSB București în parteneriat cu Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Geologie şi Geoecologie Marină - GeoEcoMar, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare „Delta Dunării” INCDDD Tulcea, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați și Academia Româna prin Institutul de Geodinamică „Sabba S. Ştefănescu”.
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email