UGAL

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, cu sediul în Strada Domnească nr. 47, anunţă organizarea unei proceduri de selecţie pentru stabilirea unor parteneriate, inclusiv cu entităţi de drept privat, în vederea depunerii şi implementării unui proiect finanţat prin Programul Capital Uman POCU, cu titlul  ÎNVӐŢӐMÂNT TERŢIAR INOVATIV CORELAT CU STRATEGIA DE DEZVOLTARE INTELIGENTӐ, cu următoarele coordonate:

Durata proiectului: 30 luni
Grup țintă propus:
  • Persoane (cursanți/studenți) – 340 persoane din care 40 persoane nonuniversitar
  • Personal didactic care beneficiază de programe de formare – 250 persoane
Bugetul proiectului: maxim 1.500.000 Euro
Data limită de înscriere a ofertanților: 23 februarie 2018, ora 14.00
 
Axa prioritară nr. 6 - Educație și competențe

Prioritatea de investiții – 10.ii. Îmbunătățirea calității și eficienței și accesul la învățământul terțiar și a celui echivalent în vederea creșterii participării și a nivelului de educație, în special pentru grupurile defavorizate
 
În conformitate cu prevederile O.U.G. 64/2009 cu modificările şi completările ulterioare, aprobată cu modificările prin legea 362/2009 şi ale normelor metodologice de aplicare OUG 67/2009 aprobate prin H.G. 218/2012, pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 64/2009 privind gestionarea financiară a instrumentelor structurale şi utilizarea acestora pentru obiectivul convergenţă a O.U.G. 40/2015 privind gestionarea financiară a fondurilor europene pentru perioada de programare 2014-2020.
 
Obiective specifice
OS 6.7  - Creșterea participării la învățământul terțiar universitar și nonuniversitar organizat în cadrul instituțiilor de învăţământ superior acreditate în special pentru cei care provin din grupuri vulnerabile
OS 6.9 -  Îmbunătățirea nivelului de competențe al personalului didactic din învățământul terțiar universitar și nonuniversitar organizat în cadrul instituțiilor de învăţământ superior acreditate în ceea ce priveşte conținutul educaţional inovator şi resursele de învăţare moderne şi flexibile
OS 6.10 - Diversificarea ofertelor educaționale în învățământul terțiar universitar și nonuniversitar tehnic organizat în cadrul instituțiilor de învăţământ superior acreditate corelate cu nevoile pieței muncii din sectoarele economice/domeniile identificate prin SNC şi SNCDI.

MĂSURI DE OPTIMIZARE A OFERTELOR DE STUDII  DIN ÎNVĂȚĂMÂNTUL SUPERIOR ÎN SPRIJINUL ANGAJABILITĂȚII
 
SISTEMUL INFORMATIC MySMIS 2014 VA FI DESCHIS ÎN DATA DE 10 ianuarie 2018 ORA 10.00 ŞI SE VA ÎNCHIDE ÎN DATA DE 14 martie  2018 , ORA 16.00.
 
Rezultatele așteptate în urma implementării operațiunilor finanțate în cadrul acestei cereri de propuneri de proiecte vizează:

1. Rata de cuprindere îmbunătățită în învățământul terțiar, în special pentru categoriile dezavantajate de persoane
2. Rata diminuată de abandon a studiilor terțiare în special pentru categoriile dezavantajate de persoane
3. Oferte educaționale în învățământul terțiar universitar și nonuniversitar tehnic organizat în cadrul instituțiilor de învăţământ superior acreditate corelate cu nevoile pieței muncii din sectoarele economice/ domeniile identificate prin SNC şi SNCDI
4. Personal didactic din învățământul terțiar universitar și nonuniversitar organizat în cadrul instituțiilor de învăţământ superior acreditate ale căror competențe s-au îmbunătățit.
 

CITEȘTE AICI ANUNȚUL COMPLET DE SELECȚIE A PARTENERILOR

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email