UGAL

Conform unui comunicat oficial al Guvernului, domeniul cercetării ştiinţifice, dezvoltării tehnologice şi inovării va avea un rol strategic în creșterea competitivității economiei româneşti, potrivit modificărilor și completărilor la Strategia Națională de Cercetare, Dezvoltare și Inovare 2014-2020 (SNCDI 2020), aprobate de Guvern în ședința de ieri. Modificările actualizează Strategia națională CDI în coformitate cu Programul de Guvernare și cu evoluțiile recente din știință.

Astfel, în contextul corelării cu politicile europene de coeziune, SNCDI 2020 vizează conectarea la noile priorități ale știintei și tehnologiei din Uniunea Europeană, prevăzute în strategia Europa 2020, respectiv în inițiativa Europa – O Uniune a inovării, precum și în principalul instrument de implementare - programul Orizont 2020.

Modificările aduse SNCDI 2020 prin hotărârea aprobată ieri au în vedere, în principal, o mai bună reprezentare a domeniului energiei nucleare, sector important pentru activitatea de cercetare din România, și contribuie la realizarea obiectivelor prevăzute în documentele care au stat la baza strategiei naționale de dezvoltare.

Mai multe detalii: http://www.fonduri-structurale.ro/stiri
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email