UGAL

Joint Call 2020 Digital Transformation for Green Energy Transition (MICALL20)


Platforma europeană de programare comună ERA-Net Smart Energy Systems (JPP ERA-Net SES) în colaborare cu inițiativa globală Mission Innovation are plăcerea de a anunța apelul comun 2020 privind transformarea digitală pentru tranziția la energie verde (MICall20). Scopul apelului de proiecte este de a sprijini activitățile transnaționale de cercetare și inovare care contribuie la transformarea digitală în domeniul energiei verzi. Bugetul total depășește 27 de milioane EUR (inclusiv finanțarea de la Comisia Europeană).

Obiective generale:

  • Încurajarea dezvoltării și adoptării celor mai recente inovații și soluții digitale în domeniul energiei;
  • Facilitarea accesului la piețe deschise existente, care să conecteze mai bine domeniul ICT și cel energetic;
  • Furnizarea de date și informații care să sporească gradul de conștientizare al factorilor de decizie politică, al autorităților de reglementare și utilităților cu privire la soluțiile digitale care facilitează tranziția la energie verde.


Apelul cu un buget de peste 27 mil. Euro se va derula în două etape: depunerea unei expresii de interes până pe 17 februarie 2021 (obligatoriu), urmată de depunerea propunerii de proiect completă, conform calendarului apelului.

Condiții de eligibilitate ale apelului:

  • proiectul trebuie sa includă cel puțin două organizații eligibile din cel puțin două țări diferite --participante la apel;
  • propunerile se depun în limba engleză pe platforma online ce va fi pusă la dispoziție de echipa de management a apelului.


Link-uri utile despre acest apel:





 

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email