UGAL

Finanțare pentru un proiect pilot, Industriile culturale și creative – FLIP pentru CCI2


Comisia europeană, prin Direcția generală Educație, Tineret, Sport și Cultură (EAC) de la Bruxelles, a deschis o cerere de finanțare pentru un proiect-pilot dedicat Industriilor Culturale și Creative (ICC), respectiv acțiunilor de învățare și inovare care să permită o nouă abordare, cea holistică, a culturii.

Obiective
Obiectivul general al acestui proiect-pilot este de a continua definirea și testarea politicilor și acțiunilor de susținere și dezvoltare a industriilor culturale și creative și de generare a beneficiilor și efectelor intersectoriale în diferitele domenii și sectoare interconectate cu ICC.

Obiectivul principal al proiectului FLIP pentru CCI-2 este acela de a explora activitățile care vizează depășirea decalajului dintre educația privind patrimoniul cultural și dezvoltarea competențelor și, pe de altă parte, piața muncii și de a încuraja în special conexiunile dintre industriile creative și “locurile terțe”, cum ar fi hub-urile creative, spațiile de producție, fablabs-urile, centrele culturale şi cele comunitare sau altele.

Propunerea ar trebui să precizeze modul în care va acoperi o arie geografică largă, care să implice diferite regiuni europene. Propunerea ar trebui să indice modul în care regiunile pot stimula crearea de locuri de muncă prin acțiuni specifice de dezvoltare a competențelor și de mobilitate geografică și ocupațională în ICC-urile bazate pe patrimoniul cultural.

Totodată, ar trebui să arate modul în care va analiza în mod specific patrimoniul cultural și competențele conexe, analizând toate aspectele legate de conservarea, gestionarea și consolidarea patrimoniului cultural tangibil și intangibil. În plus, propunerea ar trebui să precizeze modul în care intenționează să se concentreze asupra unuia sau mai multor sectoare ale industriei/modei/designului care aparțin patrimoniului cultural.

Tipuri de acţiuni eligibile
  • ateliere, seminarii, vizite de studiu, întâlniri;
  • programe de schimb, învățare de la egal la egal;
  • activități de formare și dezvoltare a competențelor;
  • activități de comunicare, pagini web, social media;
  • acțiuni menite să facă schimb de bune practici;
  • recomandări, manuale, rapoarte, sondaje.

Buget și depunere: 1.050.000 euro;  termen limită: 12 august 2019

Solicitanți eligibili
Autorităţi publice locale, regionale, naţionale, instituţii de educaţie, organizaţii non-profit (publice şi private), universităţi, organizaţii internaţionale, companii/IMM-uri, centre de cercetare, etc.

Instituţie responsabilă: Comisia Europeană, Direcţia generală Educaţie, Tineret, Sport si Cultură (EAC),  Cererea de propuneri de proiecte “EAC/S12/2019 -FLIP for CCIs2”, Direcţia D – Cultură şi Creativitate, Unitatea D1 – Politici culturale, J-70 2/232

DOCUMENTAȚIE
Website-ul programului: https://ec.europa.eu/culture/calls/eac-s12-2019_en
Ghidul Solicitantului: https://ec.europa.eu/culture/sites/culture/files/eac-s12-2019_0/guidelines.pdf

Sursă anunț: https://www.finantare.ro/finantare-pentru-un-proiect-pilot-industriile-culturale-si-creative-flip-pentru-cci2.html
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email