UGAL

Apel deschis - Horizon 2020
ERC Consolidator Grant
 
Granturile Consolidator ERC sunt concepute pentru a sprijini cercetătorii principali, excelenți în stadiul de carieră la care aceștia își pot consolida în continuare echipa sau programul de cercetare independent.
 
Un Investigator Principal trebuie să fi demonstrat deja, independența cercetării și dovezi de maturitate, de exemplu prin faptul că, a produs câteva publicații importante ca autor principal sau fără participarea supervizorului lor de doctorat. Solicitanții ar trebui, de asemenea, să poată demonstra o înregistrare promițătoare a realizărilor timpurii, corespunzătoare domeniului lor de cercetare și etapei de carieră, inclusiv publicații importante (în calitate de autori principali) în marile reviste internaționale științifice multidisciplinare, revizuite sau în topul internațional peer- reviste revizuite în domeniu. De asemenea, pot demonstra prin prezentările susținute în cadrul conferințelor internaționale, brevete acordate, premii etc.
 
Granturile de consolidare pot fi acordate în limita a 2 000 000 EUR pe o perioadă de 5 ani (atribuirea maximă este redusă pro rata temporis pentru proiectele cu durată mai scurtă. Acest lucru nu se aplică proiectelor în curs).
 
Investigator principal eligibil: Investigatorii principali pot fi de orice vârstă și naționalitate și pot locui în orice țară din lume, în momentul depunerii cererii. Toți investigatorii principali finanțați printr-o subvenție ERC, vor cheltui cel puțin 50% din timpul lor de lucru total într-un stat membru al UE sau într-o țară asociată și un minim de 40% (pentru IP-urile din grantul Consolidator).
 
Instituția gazdă eligibilă: Instituția gazdă (entitatea juridică solicitantă) trebuie să angajeze investigația (cercetătorii principali) cel puțin pe durata proiectului, așa cum este definită în acordul de finanțare. Trebuie să fie stabilită, fie într-un stat membru al UE, fie în o țară asociată cu H2020, ca entitate juridică creată în temeiul legislației naționale sau poate fi o organizație internațională de interes european (cum ar fi CERN, EMBL etc.), Centrul Comun de Cercetare al Comisiei Europene JRC) sau orice altă entitate creată în temeiul legislației UE. Orice tip de persoană juridică, publică sau privată, inclusiv universități, organizații de cercetare și întreprinderi, poate găzdui cercetătorii principali și echipele acestora.
 
Documente utile:
Termen limită de depunere: 07 februarie 2019, 17:00.

Mai multe informații, accesând următorul link: 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email