UGAL

Apel de proiecte HORIZON 2020
ERC PROOF OF CONCEPT GRANT
 
Termene limită depunere aplicașii:
22 ianuarie 2019 17:00:00
25 aprilie 2019 17:00:00
19 septembrie 2019 17:00:00
 
Activitatea fundamentală a ERC este de a oferi finanțare atractivă, pe termen lung  cercetătorilor excelenți și echipele lor de cercetare. ERC pune un accent deosebit pe frontierele științei. În special, încurajează propunerile interdisciplinare care traversează granițele între diferite domenii de cercetare, propuneri de pionierat care vizează soluțiile noi și domenii emergente de cercetare sau propuneri care introduc neconvențional, abordări inovatoare și științifice, invenții.
 
Acțiunile ERC sunt deschise cercetătorilor de orice naționalitate care intenționează să își desfășoare activitatea de cercetare în orice stat membru al UE sau țară asociată cu H2020. Investigatorii principali pot fi de orice vârstă și naționalitate și pot locui în orice țară a lumii în momentul depunerii cererii. 
 
Investigator principal eligibil: toți investigații principali dintr-un proiect de cercetare de frontieră ERC, care este în curs de desfășurare sau s-a încheiat cu mai puțin de 12 luni înainte de 1 ianuarie 2019, sunt eligibili să participe și să solicite un grant ERC pentru demonstrarea conceptului.
Cercetătorii principali pot depune o singură propunere în cadrul apelurilor Programului de lucru 2019. În cazul în care se depun mai multe cereri la date limită diferite, în cadrul programului de lucru 2019, va fi luată în considerare numai prima propunere eligibilă.
 
Instituția gazdă eligibilă: Instituția gazdă (entitatea juridică solicitantă) trebuie să angajeze investigația (cercetătorii principali) cel puțin pe durata proiectului, așa cum este definită în acordul de finanțare. Trebuie să fie stabilită, fie într-un stat membru al UE, fie în o țară asociată cu H2020, ca entitate juridică creată în temeiul legislației naționale sau poate fi o organizație internațională de interes european (cum ar fi CERN, EMBL etc.), Centrul Comun de Cercetare al Comisiei Europene JRC) sau orice altă entitate creată în temeiul legislației UE. Orice tip de persoană juridică, publică sau privată, inclusiv universități, organizații de cercetare și întreprinderi, poate găzdui cercetătorii principali și echipele acestora.
În cadrul unei finanțări Synergy, până la patru instituții gazdă ar putea angaja un investigator principal. În cazul în care acestea aduc valoare adăugată științifică proiectului, membrii suplimentari ai echipei pot fi, de asemenea, găzduiți de entități juridice suplimentare care vor fi eligibile pentru finanțare și care pot fi entități juridice stabilite oriunde, inclusiv în afara Uniunii Europene sau a țărilor asociate H2020 sau a organizațiilor internaționale . Entitățile juridice stabilite în afara Uniunii Europene sau țările asociate sunt eligibile pentru finanțare, cu condiția ca participarea lor să fie considerată esențială pentru realizarea acțiunii.
 
Documente utile:
Mai multe detalii despre apel: 
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email