UGAL

Apel de proiecte - ERA-GAS2
ERA-NET Cofund pentru Monitorizarea și reducerea emisiilor de gaz cu efect de seră provenite din agricultură și silvicultură / Monitoring & Mitigation of Greenhouse gases from Agri- and Silvi-culture.
 
Acromin: ERA-GAS
Finanțator: Comisia Europeană H2020, ERA-NET COFUND
Coordonator: TEAGASC - Ireland
Perioada de implementare: 2018-2023 (60 luni)
3 decembrie 2018, 14 :00 CET – data limită de încărcare a aplicațiilor
 
Apel comun între 3 ERA-NET-uri:
  • FACCE ERA-GAS (Monitoring and Mitigation of Greenhouse Gases from Agriculture and Silviculture)
  • ERA-NET SusAn (Sustainable Animal Production Systems)
  • ICT-AGRI 2 (Information and Communication Technologies and Robotics for Sustainable Agriculture)
Obiectivul general al apelului comun din 2018 este acela de a contribui la dezvoltarea de noi tehnologii, soluții și sisteme de reducere a intensității EGS (emisiilor de gaz de seră) a sistemelor de producție animală (cu excepția animalelor de acvacultură sau de blană) în Europa și în afara acesteia. Această inițiativă de finanțare necesită o cercetare aplicată. Impactul potențial al proiectelor ar trebui să fie relevant pentru reducerea EGS în următorii 5-10 ani.
 
Fiecare consorțiu de proiect trebuie să cuprindă minim 3 parteneri care solicită buget de la minim 3 agenții de finanțare, din minim 3 țări diferite participante la apel. Consorțiul poate să implice atâția parteneri, cât consideră necesar pentru atingerea obiectivelor. Pot fi incluși și alți parteneri din țări ce nu participă la appel, atâta timp cât nu solicită finanțare. Aceștia nu pot deține funția de coordonator de proiect și nici un rol esențial in proiect.
 
Durata proiectului: 24-36 luni
 
Mai multe informații cu prive la acestea pot fi consultate din anunțul apelului.
Pentru România, condițiile de participare le puteti găsi în anunțul apelului la paginile 67-69.
De asemenea vă rugăm să consultați cu atenție Pachetul de informații național privind proiectele de tip ERA-NET și ERA-NET Cofund
 
Aplicația va cuprinde două secțiuni:
Partea A: ce va fi completată online în Online Submission Tool de către coordonatorul propunerii de proiect.
Partea B: formatul de proiect ce trebuie urcat în platforma de depunere a aplicațiilor ca fișier pdf. Template-ul este disponibil pentru descărcare din ICT-AGRI 2 Online Submission Tool și furnizat în Anexa C incluzând planul de diseminare.
Va putea fi reîncărcată/suprascrisă aplicația în platforma de depunere de ori câte ori, se dorește dar înainte de data limită de depunere: 3 decembrie 2018, 14:00 CET.
 
Online submission platform - http://www.ict-agri.eu/

Mai multe detalii: https://uefiscdi.ro/era-gas2
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email