UGAL

Mecanismul pentru Interconectarea Europei (MIE) 2014-2020 – componenta Energie, cerere de propuneri de proiecte 2018
 
Agenția Executivă pentru Inovare și Retele (INEA) a Comisiei Europene a lansat cererea de propuneri de proiecte 2018 a programului european „Mecanismul pentru Interconectarea Europei” (MIE) 2014 -2020, componenta Energie. Vor fi finanțate Proiectele de Interes Comun din sectorul energetic, mai precis din domeniul electricității, al rețelelor inteligente, al rețelelor de gaze naturale și al dioxidului de carbon transfrontalier.

Obiective:
Prezenta cerere de propuneri face parte dintr-un set de apeluri/cereri coordonate care acoperă sectoarele „MIE Transport”, „MIE Telecom” și „MIE Energie”. Cererile coordonate urmăresc să exploateze sinergiile dintre aceste trei sectoare legate de aspectul digitalizării, cu scopul de a încuraja dezvoltarea și punerea în aplicare a unei infrastructuri și soluții digitale coerente în cadrul diferitelor rețele cele trei sectoare ale MIE. Cererile sunt publicate pe site-ul INEA, pe care solicitanții sunt încurajați să îl consulte. 
Pentru prezenta cerere, Proiectele de Interes Comun(PIC), în sectorul energetic, vor viza următoarele obiective:
  • eliminarea izolării energetice;
  • creșterea competitivității prin promovarea integrării pe piața internă a energiei și a interoperabilității rețelelor de electricitate și gaze transfrontaliere;
  • îmbunătățirea securității aprovizionării Uniunii;
  • integrarea energiei din surse regenerabile și dezvoltarea de rețele inteligente de energie;
  • eliminarea blocajelor energetice;
  • finalizarea pieței interne a energiei;
  • contribuție la dezvoltarea durabilă și protecția mediului, printre altele prin integrarea energiei din surse regenerabile și prin dezvoltarea rețelelor de energie inteligența și a rețelelor transfrontaliere de dioxid de carbon.
 
Beneficiari eligibili:
  • State membre, entități publice și private, inițiative comune și organizații internaționale dacă au acordul statului membru din care fac parte.
 
Buget si depunere:
  • Cofinanțare de 50%; în mod excepțional, se acordă 75% dacă se demonstrează caracterul regional deosebit pentru securitatea UE sau se prezintă soluṭii inovatoare de înalt nivel și proiectele contribuie la solidaritatea în UE.
 
Termen limită: 11 octombrie 2018 (orele 17.00 la Bruxelles)
 
Instituție responsabilă:
Comisia Europeană
Agenția executivă „Inovare și Rețele” – INEA
B-1140 Bruxelles
Întrebările privind această cerere de propuneri de proiecte pot fi trimise, cel mai târziu până la 27 septembrie a.c. la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. . INEA recomandă celor interesați să consulte și documentul cu întrebări și răspunsuri de la pagina oficială a cererii, menționată mai sus.
 
DOCUMENTAȚIE
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email