UGAL

Apel deschis:
EIC Horizon Prize for 'Early Warning for Epidemics'
 
Data lansării: 26 aprilie 2018
Termen limită: 01 septembrie 2020, 17:00
 
Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), bolile cauzate de vectori, cum ar fi malaria, Zika, dengue sau febra galbenă, provoacă anual peste 1 milion de decese la nivel global. Vectorii sunt organisme vii care pot transmite boli infecțioase între oameni sau de la animale la oameni. Bolile cauzate de vectori reprezintă o amenințare globală la adresa sănătății publice și pot avea impacturi economice și sociale de anvergură.

Impactul așteptat:
1. Un prototip de sistem de avertizare timpurie eficient, rentabil și scalabil pentru prognoza și monitorizarea bolilor transmise prin vectori, care ar trebui să cuprindă soluții tehnologice inovatoare care să integreze date importante provenite din diferite surse (de exemplu, observații în spațiu, aeronautică, in situ și cetățenești) Domeniul de observare a pământului, inclusiv date despre climă, modelare vectorială, meteorologie și informații geografice legate de izbucnirea și comportamentul bolilor cauzate de vectori. Acestea ar trebui să fie interoperabile cu datele privind sănătatea publică și alte date socio-economice.
2. Demonstrarea prototipului la nivel local, ținând seama de factorii societali relevanți din zona geografică aleasă. Ar trebui să fie compatibil pentru utilizarea cu date provenite din rețele multidisciplinare existente, cuprinzând actori în domeniul sănătății, al ajutorului umanitar și al gestionării situațiilor de urgență, pentru a mobiliza date și informații din aceste rețele, precum și pentru a prezenta potențialul operațional și valoarea adăugată a soluției.
 
Documentație: 
 
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email