UGAL

Comisia Europeană, prin Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultura (EACEA) de la Bruxelles, a deschis cererea generala de propuneri de proiecte – granturi pentru acțiuni 2018 – a programului „Europa pentru cetățeni″.
 
Două componente sunt avute în vedere prin această cerere:
1. „Memoria europeană″
2. „Implicarea democratică și participarea civică” (3 măsuri):
înfrățiri între orașe/municipalități
rețele de orașe/municipalități 
proiecte ale societății civile.
 
Obiective generale:
contributie la înțelegerea de către cetățeni a Uniunii, a istoriei și diversității acesteia;
promovarea cetățeniei europene și îmbunătățirea condițiilor de participare civică și democratică la nivelul Uniunii.

Obiective specific:
sensibilizarea publicului cu privire la memoria, istoria, scopul și valorile comune ale Uniunii: promovarea păcii, a valorilor Uniunii și a bunăstării popoarelor sale prin stimularea dezbaterii, a reflecției și a dezvoltării de rețele;
încurajarea participării democratice și civice a cetățenilor la nivelul Uniunii, printr-o mai bună înțelegere de către cetățeni a procesului de elaborare a politicilor comunitare și prin promovarea oportunităților de implicare societală și interculturală și de voluntariat la nivelul Uniunii.

Solicitanți eligibili :
Orice entitate care promovează integrarea și cetățenia europeană, n special autoritățile și organizațiile locale și regionale, comitetele de înfrățire, organizațiile de cercetare în domeniul politicilor publice europene (think-tank), organizațiile societății civile, precum și organizatiile culturale, de tineret, de învățământ și cercetare, etc.

Bugetul si durata proiectelor:
Disponibilitatea creditelor prevazute în proiectul de buget pentru anul 2018, după adoptarea bugetului pentru 2018 de către autoritatea bugetară sau dacă bugetul nu este adoptat, dupa cum prevede sistemul doisprezecimilor provizorii.
Bugetul total alocat pentru prezenta cerere de propuneri este estimat la 16,3 milioane EUR.
Date limită pentru depunerea propunerilor: 1 martie și 3 septembrie 2018.
 
Informatii suplimentare:
Cererile de propuneri de proiecte se depun doar în format electronic, detalii în ghidul beneficiarului.
De reținut că acordurile/deciziile standard de grant ale Agenției sunt, în prezent, în curs de revizuire ca urmare a intrării în vigoare a noului Regulament financiar și a normelor sale de punere în aplicare în 2018.
Toate proiectele vor trebui să fie în conformitate cu obiectivele programului. Prioritatea va fi acordată proiectelor care vizează în plus prioritățile multianuale ale programului.
Pentru componenta „Memorie europeană”, cofinanțarea este de 70% pentru un buget maxim de 100.000€, iar durata implementării este de 18 luni.
Pentru componenta „Memorie europeană”, cofinanțarea este de 70% pentru un buget maxim de 100.000€, iar durata implementării este de 18 luni.
Pentru componenta „Implicare democratică și participare civică”, există diferențe de durată a implementării și de cofinanțare, respectiv de bugetul/proiect, în functie de măsura (a se vedea ghidul solicitantului).
Aplicațiile pot fi depuse în oricare limbă oficială a UE.
 
DOCUMENTAȚIE:
Website
Anexe
 
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email