UGAL

Obiectiv general: 
Acest apel se concentrează pe trecerea la o economie mai ecologică, mai eficientă din punctul de vedere al resurselor și mai rezistentă la schimbările climatice, în armonie cu mediul natural, demonstrând un angajament ferm de a sprijini Obiectivele Dezvoltării Durabile (ODD) adoptate de către Națiunile Unite.
 
Acțiunile proiectului:
1. CE-SC5-03-2018: „Demonstrarea dezvoltării urbane sistemice pentru orașe circulare și regenerative” (acțiuni de inovare – IA, acronim în engleză) – buget 39.000.000 euro.
2. SC5-19-2018: „Rețea internațională pentru promovarea inovației și diplomației în domeniul patrimoniului cultural” (acțiune de coordonare și sprijin – CSA, acronim în engleză) – buget 7.700.000 euro.
 
Solicitanți eligibili: Orice entitate constituită legal în țările participante la program.
Buget: 46.700.000 euro; se acordă 100% finanțare pentru acțiunile de coordonare și sprijin și 70% pentru cele de inovare.
 
Informații suplimentare:
Cel putin 3 entități independente trebuie implicate într-un proiect indicat ca aciuni de inovare (IA)
Fiecare entitate implicată trebuie să provină dintr-un stat al UE sau o țară asociată la program (lista țărilor asociate în anexele generale)
Pentru acțiunile de coordonare și sprijin (CSA), proiectul poate să prevadă doar o singură entitate implicată.
Criteriile de eligibilitate formulate în Comunicarea Comisiei nr. 2013/C 205/05 (JO C 205 din 19.07.2013, pp.9-11) se aplică pentru toate acțiunile din cadrul acestui program de lucru, inclusiv pentru terții care beneficiază de sprijin financiar în cadrul acțiunii (în conformitate cu articolul 137 din Regulamentul financiar Regulamentul nr 966/2012), în special acțiunile cofinanțate de program.
Acțiuni de inovare (IA): Acțiuni care constau în principal din activități direcționate direct spre elaborarea de planuri și aranjamente sau proiecte pentru produse, procese sau servicii noi, modificate sau îmbunătățite. În acest scop, acestea pot include prototipuri, testarea, demonstrarea, pilotarea, validarea pe scară largă a produselor și replicarea pentru piață. Rata de finanțare: 70% (cu excepția persoanelor juridice nonprofit, în cazul cărora se aplică o rată de 100%).
Acțiuni de coordonare și sprijin (CSA): acțiuni constând în principal în măsuri de acompaniere, cum ar fi standardizarea, difuzarea, sensibilizarea și comunicarea, rețele, servicii de coordonare sau de sprijin, dialoguri politice și exerciții și studii reciproce de învățare, de asemenea, activități complementare de planificare strategică, gruparea în retele și coordonare între programele din diferite arăi. Rata de finanțare: 100%. 
 
Depunerea aplicațiilor se face electronic, detalii pe link-ul următor:
 
Pentru probleme IT legate de depunerea aplicațiilor:
 
 
Documentație 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email