UGAL

Comisia Europeană a deschis o cerere de propuneri de proiecte 2017 a programului “Erasmus+”, acțiunea-cheie 3, care vizează calificările comune din domeniul VET. Obiectivele generale ale acesteia sunt, pe de o parte, creșterea capacității de inserție profesională a tinerilor și aducerea unei contribuții la dezvoltarea unei forțe de muncă înalt calificate, competențe și mobile, de care să beneficieze inclusiv întreprinderile și, pe de altă parte, încurajarea evoluțiilor comune în domeniul VET în Europa și consolidarea în ansamblu a calității, a relevanței și a atractivității acestuia.
 
Obiectivul specific al cererii este sprijinirea pregătirii sau a instituirii de calificări VET comune, inclusiv la nivel superior, sau a îmbunătățirii calificărilor existente. Calificările transnaționale trebuie să includă o componentă puternică de învățare la locul de muncă și de mobilitate, să abordeze aspecte precum rezultatele învățării, asigurarea calității și recunoașterea adecvată, utilizând totodată instrumentele și mecanismele europene relevante.

Principalele tipuri de activități cofinanțate:
conceperea sau îmbunătățirea unui sistem de calificare comună în cadrul VET, menit să răspundă unor necesități concrete în materie de competențe în țările cu parteneri obligatorii, în vederea recunoașterii sale drept calificare în fiecare dintre aceste țări;
constituirea unor noi structuri de cooperare durabilă care să asigure transparența, comparabilitatea, sisteme adecvate de asigurare a calității și recunoașterea reciprocă a calificărilor, făcând totodată angajamentele existente mai sistematice și mai bine țintite.

Data limită pentru depunerea aplicațiilor: 31 ianuarie 2018
 
Eligibilitate: 
autorități publice de la nivel regional/local ;
camere de comerț, industrie și meserii ;
organizații patronale și sindicale ;
furnizori de VET ;
institute de cercetare ;
asociații de tineret și de părinți, etc.
 
Buget: 6.000.000 euro; se acordă până la 80% cofinanțare.
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email