UGAL

Belmont Forum și BiodivERsA anunță lansarea apelului comun pe tema: Scenarii de biodiversitate și servicii ecosistemice.
 
Scopul apelului este de a promova cercetarea inovatoare pentru luarea deciziilor mai avizat, prin elaborarea scenariilor de schimbări ale biodiversității și a serviciilor ecosistemice asociate, care rezultă din interacțiunea complexă a tendințelor socio-economice și globale ale mediului. Se concentrează pe perspectiva următorilor 50 de ani pentru gestionarea biodiversității, a serviciilor ecosistemice și a contribuțiilor acestora la bunăstarea umană. Acest apel contribuie la programele internaționale de cercetare, la organismele de evaluare și la acordurile multilaterale de mediu.
 
Belmont Forum - este un grup de finanțatori majori și emergenți ai cercetării privind schimbările globale de mediu, ce cuprinde 20 de organizații finanțatoare din 18 țări (http://www.belmontforum.org). Scopul său este de a accelera realizarea cercetărilor de mediu necesare pentru eliminarea barierelor critice în calea sustenabilității prin alinierea și mobilizarea resurselor internaționale. Întărește obiectivele stabilite în Belmont Challenge prin adăugarea de valoare investițiilor naționale existente și sprijinirea parteneriatelor internaționale în eforturile științifice interdisciplinare și transdisciplinare.
 
BiodivERsA este o rețea de 32 de organizații publice finanțatoare de cercetare din 21 de țări europene care sprijină cercetarea științifică în domeniul biodiversității (www.biodiversa.org). Rețeaua este finanțată ca un proiect ERA-NET COFUND în cadrul Programului-cadru al Uniunii Europene - Orizont 2020. Partenerii BiodivERsA își propun să dezvolte o colaborare durabilă în politica și practica de finanțare a cercetării, creând astfel valoare adăugată în cercetarea de înaltă calitate a biodiversității transnaționale. Unul dintre obiectivele BiodivERsA este de a organiza un program paneuropean de cercetare  în domeniul biodiversității, al serviciilor ecosistemice și al soluțiilor bazate pe natură (http://www.biodiversa.org/968).
 
Prioritatile apelului
Dezvoltarea și aplicarea scenariilor de biodiversitate și servicii ecosistemice la scară spațială relevante pentru mai multe tipuri de decizii ;
Examinarea diverselor dimensiuni ale biodiversitatii și ale serviciilor ecosistemice în scenarii de biodiversitate.

Buget
Bugetul indicativ global pentru aceast apel este de peste 25 de milioane de euro. Echipele științifice vor fi invitate să formeze consorții de cercetare transnaționale cu echipe din cel putin 3 țări participante la apel. Propunerile trebuie să fie redactate exclusiv în limba engleză. Propunerile de cercetare vor fi evaluate pe baza criteriilor de excelență științifică și relevanță politică / societate / implicare mediu economic (pentru mai multe informații despre implicarea părților interesate în proiecte finanțate, consultati Manualul de implicare a partilor interesate din BiodivERsA).
De asemenea, se așteaptă ca valoarea adaugată internațională a proiectelor să fie clar demonstrată.
 
Data limită pentru pre-înregistrare proiecte: 1 decembrie 2017, 17:00 CET (ora Bruxellului)
 
Invitarea propunerilor pre-înregistrate să depună proiectele in extenso: 2 ianuarie 2018.
 
DOCUMENTAȚIE
BiodivERsA --- http://www.biodiversa.org/1224
Anunt apel --- http://www.biodiversa.org/1239
 
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email