UGAL

Data deschiderii: 28 septembrie 2017
Data limită: 27 septembrie 2018 17:00
 
Premiul "Orizont 2020" își propune să stimuleze cercetarea și inovarea în cadrul Uniunii Europene privind autentificarea online . Concursul are scopul de a încuraja adoptarea pe scară largă și accesul la servicii și produse furnizate în cadrul pieței unice digitale a Uniunii Europene, unde securitatea cibernetică, viața privată și responsabilitatea sunt priorități. Acest premiu completează de asemenea activitățile contractului Cybersecurity Parteneriatul public privat (cPPP) 1 , care urmărește să dezvolte punctele forte ale Europei în domeniul securității informatice și digitale.
 
Impactul așteptat: O soluție de tehnologii informatice și de comunicații (TIC), care permite cetățenilor să se autentifice fără probleme în întreaga gamă largă de aplicații și dispozitive. Soluția ar trebui să fie ușor de folosit, fiabilă, robustă, împotriva atacurilor cibernetice, prietenoasă și confortabilă, precum  accesibilă și deschisă.
Soluția dezvoltată de către concurenți, trebuie să fie demonstrată, incluzând cel puțin un prototip de sistem care rulează într-un mediu operațional.
Soluția propusă ar trebui să demonstreze progresul măsurabil dincolo de stadiul tehnicii cel puțin în următoarele dimensiuni: securitate, intimitate, interoperabilitate, acuratețe, performanță și legislația UE, respectarea autentificării în grup.
 
Concursul va fi deschis oricărei entități juridice (inclusiv a persoanelor fizice) sau unor grupuri de persoane juridice din statele membre și din țările asociate Orizont 2020.
 
Pentru acest premiu este disponibil un buget total de 4.000.000 EUR, oferind 3 (trei) premii după cum urmează:
  • 2.800.000 EUR pentru câștigător(i);
  • 700.000 EUR pentru primul runner-up; 
  • 500.000 EUR pentru cel de-al doilea runner-up.
Documentatie:

Mai multe informații, accesând următorul link
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email