UGAL

Comisia Europeană, prin intermediul Secretariatului comun pentru programul URBACT III, a lansat o cerere de propuneri privind crearea unor “Rețele de Transfer” ale orașelor. În urma selectării propunerilor, vor fi constituite în 2018 maximum 25 de rețele pentru a permite adaptarea și utilizarea experiențelor de succes de la nivel urban.
 
Termen limită depunere:  10 ianuarie 2018
Buget: 600.000€/rețea
 
Finanțat în comun de Uniunea Europeană (prin Fondul European de Dezvoltare Regională) și statele membre, URBACT III este un program european care facilitează schimbul de informații și învățarea reciprocă în vederea promovării dezvoltării urbane durabile.
 
Actuala cerere de propuneri de proiecte privește doar “Rețelele de Transfer” (Transfer Networks). Acest tip de proiecte continuă inițiativa proiectelor pentru transferul de bune practici din cadrul URBACT II (2007-2013) și implică participarea unor orașe ce vor să „predea” despre cum au reușit să obțină rezultate foarte bune prin programul URBACT, dar și orase care vor să ”învețe” din experiența acestora.
 
Beneficiari
  • Orase, municipii, arii metropolitane, districte/sectoare (parteneri principali); 
  • Administrațiile județene, agențiile locale;
  • Universitățile sau centrele de cercetare pot fi parteneri eligibili parțial, pentru anumite activități, dacă au legatură cu problematicile urbane.
 
DOCUMENTAȚIE
 
Mai multe detalii despre apel, accesând următorul link.
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email