UGAL

Obiectiv
În cadrul proiectului „Smart Factories în noile state membre ale UE” 1, Comisia Europeană caută organizații din Bulgaria, Croația, Cipru, Republica Cehă, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Malta, Polonia sau Slovenia, care joacă rolul de „Hub Digital Innovation” (DIH). Cel puțin 30 DIHs din 8 țări vor fi selectate pentru a participa la un program de instruire, care va fi gestionat de PwC și Oxford University Innovation (Oxentia).
 
Ce este un centru digital de inovare (DIH)?
 Un centru digital de inovare (DIH) este o facilitate de sprijin care ajută companiile să devină mai competitive prin îmbunătățirea proceselor lor de afaceri / de producție, precum și a produselor și serviciilor prin intermediul tehnologiei digitale. DIH-urile funcționează ca un ghișeu unic, deservind companiile din regiunea lor locală și dincolo de a-și digitaliza afacerea.
 
Solicitanti eligibili
  • Universități și centre de cercetare și tehnologie (RTO), denumite în general „centre de competență” (CC) sau „centre de competență” (CoCs);
  • Incubatoare și acceleratoare care ajută companiile să înceapă să crească;
  • Organizațiile de clustere și asociațiile industriale care reprezintă societăți din sectorul privat;
  • Administrațiiile publice care sunt conștiente de importanță inovației și își dezvoltă planurile de specializare inteligente.
DIH ar trebui să fie, după ce au trecut prin programul de formare, un pilon important pentru digitizarea industriei în țările și regiunile selectate, unde companiile (în special cele din sectoarele industriale tradiționale și IMM-urile) investesc mai puțin în tehnologiile digitale decât în alte părți ale Europei sau în alte sectoare.
 
Data limită pentru aplicare: 22 octombrie 2017; după o primă selecție, o serie de interviuri desfășurate în octombrie și noiembrie 2017 vor determina cei 30 de câștigători. Anunțarea acestora va fi facută în decembrie 2017.
 
DOCUMENTAȚIE
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email