UGAL

Excellent Science
CALL FOR PROPOSALS FOR ERC SYNERGY GRANT
Data deschiderii: 03 august 2017
Termen limită: 14 noiembrier 2017, 17:00
 
Granturile ERC Synergy sunt destinate să permită Investigatorilor (Cercetătorilor) Principali (IP) și echipelor lor, reunirea abilităților, cunoștințelor și resurselor complementare în noi moduri, în scopul de a aborda împreună, întrebări de cercetare ambițioase. Cercetători independenți de orice vârstă și etapă de carieră pot solicita finanțare de până la șase ani. 
 
Scopul este de a promova progrese substanțiale la frontierele cunoașterii, de a încrucișa domeniile științifice și de a încuraja noi linii productive de anchetă și noi metode și tehnici, inclusiv abordări neconvenționale și investigații la interfața dintre disciplinele stabilite. Acest lucru ar trebui să permită cercetarea transformatoare, nu numai în prima linie a științei europene, ci și să devină un punct de referință la scară globală.
 
Fondurile de sinergie pot fi acordate până la maximum 10 000 000 EUR pentru o perioadă de 6 ani, cu o sumă suplimentară de până la 4 000 000 EUR în cazuri speciale, după cum se specifică în ghid.
 
Grupurile care solicită finanțarea ERC Synergy trebuie să fie formate din cel puțin doi și maxim patru cercetători principali și, după caz, echipele acestora. Unul dintre PI trebuie desemnat ca Investigator Principal (cPI), care va fi “Punct de contact administrativ”, în numele instituției gazdă corespunzătoare (cHI), și al altor PIs-uri ca alte HI (Host Institution). Constituirea echipelor de cercetare este flexibilă. În funcție de natura unui proiect, echipa de cercetare poate implica membri ai echipei de la alte organizații de cercetare situate în aceeași sau altă țară.
 
Acțiunile ERC sunt deschise cercetătorilor de orice naționalitate care intenționează să își desfășoare activitatea de cercetare în orice stat membru al UE sau țară asociată cu H2020. Investigatorii principali pot fi de orice vârstă și naționalitate și pot locui în orice țară a lumii în momentul depunerii cererii. Cu toate acestea, cercetătorii principali finanțați prin intermediul granturilor ERC de cercetare de frontieră vor cheltui un procent minim din timpul lor de lucru total într-un stat membru al UE sau într-un stat asociat și un procent minim din timpul lor de lucru total pe proiectul ERC.
 
Instituția gazdă trebuie să fie stabilită, fie într-un stat membru al UE, fie în statul asociat H2020, ca entitate juridică creată în temeiul legislației naționale sau poate fi o organizație internațională de interes european (cum ar fi CERN, EMBL, etc.) Centrul Comun de Cercetare al Comisiei (JRC) sau orice altă entitate creată în temeiul legislației UE.
 
Aplicațiile sunt așteptate de la un grup de anchetatori principali inovativi și activi și trebuie să prezinte o realizare timpurie sau o înregistrare de 10 ani (a se vedea programul Starting, Consolidator și Advanced Grant în activitatea ERC Programul 2018). Există puține perspective că o cerere va fi reușită în lipsa unei astfel de înregistrări.
 
Aplicațiile pot fi făcute în orice domeniu de cercetare, cu accent pe știința de frontieră, Bursă și Inginerie. În special, propunerile de natură interdisciplinară care traversează granițe între diferite domenii de cercetare, propuneri de pionierat adresate noilor și emergentelor domenii de cercetare sau propuneri care introduc abordări neconvenționale, inovatoare și științifice. Invențiile sunt încurajate. 
 
Documentație:
Mai multe detalii, accesând următoarea pagină.
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email