UGAL

Excellent Science
Call for proposals for ERC STARTING GRANT
Data deschiderii: 03 august 2017
Termen limita: 17 octombrie 2017
 
Granturile de Inițiere ERC - ERC STARTING GRANT sunt concepute pentru a sprijini cercetătorii principali excelenți, în etapa de carieră la care își încep propria echipă sau program independent de cercetare. Cercetătorii principali ai candidatului trebuie să demonstreze natura, ambiția și fezabilitatea propunerii lor științifice.
Granturile de inițiere pot fi acordate până la un maxim de 1 500 000 EUR pe o perioadă de 5 ani. Cu toate acestea, în propunere pot fi solicitate până la o sumă suplimentară de 500 000 EUR pentru a acoperi:
a) costurile eligibile pentru "inițierea" investitorilor principali care se deplasează în UE sau într-o țară asociată din alte părți, ca urmare a primirii finanțării ERC și / sau 
b) achiziționarea de echipamente majore și / sau 
c) accesul la facilități mari (întrucât orice finanțare suplimentară acoperă costuri majore unice, nu este supusă reducerii pro-rata temporis pentru proiectele cu durată mai scurtă). 
 
Profilul Principalului Investigator al Grantului de Inițiere ERC:
  • Cercetătorului Principal i s-a acordat primul doctorat cu cel puțin 2 și până la 7 ani înainte de 1 ianuarie 2018. Timpul efectiv scurs de la acordarea primului doctorat poate fi redus în anumite circumstanțe bine documentate.
  • Un investitor principal de granturi în formare inițială trebuie să fi demonstrat deja, potențialul de independență în cercetare și dovezi de maturitate, de exemplu prin realizarea a cel puțin o publicație importantă în calitate de autor principal sau fără participarea supervizorului de doctorat. Cercetătorii principali solicitanți ar trebui, de asemenea, să demonstreze un progres promițător al realizărilor timpurii, adecvate domeniului lor de cercetare și etapei de carieră, inclusiv publicații importante (în calitate de autor principal) în importante reviste internaționale științifice multidisciplinare revizuite sau reviste revizuite din domeniu. De asemenea, pot prezenta o prezentare de prezentări invitate în conferințe internaționale bine stabilite, brevete acordate, premii, premii etc.
  • Investigatorii principali pot fi de orice vârstă și naționalitate și pot locui în orice țară a lumii în momentul depunerii cererii. 
 
Instituția gazdă eligibilă: Instituția gazdă (entitatea juridică solicitantă) trebuie să angajeze investigatorul  (cercetătorul) principal cel puțin pe durata proiectului, așa cum este definită în acordul de finanțare. Trebuie fie să fie stabilitp într-un stat membru al UE sau într-o țară asociată ca entitate juridică creată în temeiul legislației naționale, fie poate fi o organizație internațională de interes european (cum ar fi CERN, EMBL etc.), Centrul Comun de Cercetare al Comisiei Europene (JRC ) sau orice altă entitate creată în temeiul legislației UE. Orice tip de persoană juridică, publică sau privată, inclusiv universități, organizații de cercetare și întreprinderi poate găzdui cercetătorii principali și echipele acestora.
 
Documentație:
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email