UGAL

Horizon 2020
Societal Challenges - Innovative Medicines Initiative
Call identifier: H2020-JTI-IMI2-2017-12-TWO-STAGE


Innovative Medicines Initiative (Inițiativa privind Medicamentele Inovatoare) este un parteneriat finanțat în comun de Uniunea Europeană, reprezentată de Comisia Europeană și de Federația Europeană a Industriilor și Asociațiilor farmaceutice (EFPIA).

Innovative Medicines Initiative 2 Joint Undertaking (IMI2 JU) a fost creată în conformitate cu principiile de mai jos:
  • Cercetările legate de viitorul medicinei ar trebui să fie întreprinse în domenii în care societatea, sănătatea publică și obiectivele privind competitivitatea industriei biomedicale sunt aliniate și necesită punerea în comun a resurselor și  o mare colaborare între sectorul public și cel privat, cu implicarea întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-uri).
  • Domeniul de aplicare al inițiativei ar trebui extins la toate domeniile cercetării și inovării în domeniul științei vieții.
  • Zonele trebuie să fie de interes public de sănătate, așa cum au fost identificate de raportul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) privind medicamentele prioritare pentru Europa și în lume.
Denumire apel proiect și termen limită

Prin urmare, inițiativa ar trebui să urmărească implicarea unei game mai largi de parteneri, inclusiv a întreprinderilor mijlocii  din diferite sectoare, de ex. Imagistica biomedicală, tehnologia informației medicale, diagnosticare și / sau industria sănătății veterinare . Implicarea comunității  în acest mod, ar trebui să contribuie la avansarea dezvoltării unor noi abordări și tehnologii pentru prevenirea, diagnosticarea și tratarea bolilor cu impact puternic asupra sănătății.

Pentru mai multe informații despre fiecare Topic, accesați următorul link.
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email