UGAL

Hercule III Programme
Apeluri de proiecte  - Active

Programul Hercule III oferă sprijin financiar administrațiilor naționale și regionale din statele membre, precum și institutelor de cercetare și educație care desfășoară activități ce urmăresc protejarea intereselor financiare ale Uniunii Europene. Pentru anii 2014-2020, o sumă de 104,9 milioane EUR este disponibilă pentru subvenții și alte ajutoare.
Organismele eligibile pentru a primi subvenții în cadrul acestei cereri sunt:
  • Administrațiile naționale sau regionale ale unui stat membru care promovează consolidarea de acțiune la nivelul Uniunii, pentru a proteja interesele financiare ale UE;
  • Institute de cercetare și învățământ și entități fără scop lucrativ, cu condiția ca acestea  să fi fost înființate și să fi funcționat, timp de cel puțin un an, într-un stat membru UE și care să promoveze consolidarea acțiunii la nivelul Uniunii pentru a proteja interesele financiare ale UE.

Nr. crt. Denumire Apel Descriere Termen limită
1. CALL: TRAINING AND CONFERENCES - 2017
 
HERCULE-TC-2017-01: Targeted, specialised training
 
Data publicării: 13 iunie 2017
Organizarea unor traininguri de formare pentru personalul angajat de organismele eligibile enumerate la articolul 6 din Regulamentul 250/2014 ("formare specializată") în domeniile relevante pentru protecția intereselor financiare ale Uniunii ("investigații PIF"), cum ar fi:
  • Pregătirea criminalistică digitală: asigurarea dovezilor într-o manieră legală colectată de la dispozitivele informatice digitale;
  • Adunarea probelor admisibile în procedurile judiciare;
  • Cele mai bune practici și tehnici de intervievare a martorilor sau a persoanelor implicate în anchetele PIF, în special persoane din alte state membre sau țări;
  • Sensibilizarea și transferul de cunoștințe în legătură cu diferite practici și cerințe de raportare în alte state membre;
  • Conștientizarea și transferul de cunoștințe în raport cu cerințele și practicile din acordurile de asistență juridică reciprocă.
9.08.2017
2. CALL: TRAINING AND CONFERENCES - 2017
 
HERCULE-TC-2017-02: Conferences
 
Data publicării: 13 iunie 2017
Diseminarea cunoștințelor și a celor mai bune practici în cadrul conferințelor, atelierelor sau seminariilor ("conferințe") pentru personalul angajat de organismele eligibile enumerate la articolul 6 din Regulamentul 250/2014, precum și experți independenți și academicieni activi, în domeniul protejării intereselor financiare. Acoperă următoarele subiecte:
  • Identificarea riscurilor și a vulnerabilităților, interesele financiare ale Uniunii sunt expuse: noilor scheme de fraudă sau încălcări contrare intereselor financiare ale Uniunii, inclusiv impactul introducerii de noi tehnologii, cum ar fi monedele virtuale (blockchain);
  • Creșterea gradului de conștientizare a indicatorilor de fraudă specifici ("steaguri roșii") care ar putea caracteriza încălcările împotriva intereselor financiare ale Uniunii.
9.08.2017
3. CALL: TRAINING AND CONFERENCES - 2017
 
HERCULE-TC-2017-03: Exchanges of staff
 
Data publicării: 13 iunie 2017
Schimburile de personal angajate de administrațiile naționale și regionale din statele membre (în special statele membre vecine) pentru dezvoltarea, îmbunătățirea și actualizarea competențelor și competențelor personalului în ceea ce privește protejarea intereselor financiare ale UE. 9.08.2017
4.

CALL: LAW TRAINING AND STUDIES - 2017
 

HERCULE-LT-2017-01: Comparative law studies (including dissemination of the results and a concluding conference)
 
Data publicării: 13 iunie 2017
 
Dezvoltarea activităților de cercetare de vârf, inclusiv studiile în domeniul dreptului comparat ("Studii privind legislația comparativă"), care acoperă în special următoarele aspecte:
1) Dezvoltarea  OLAF și a altor organisme europene responsabile de protecția intereselor financiare ale UE, inclusiv:
  • identificarea noilor amenințări la adresa intereselor financiare ale UE (atât venituri, cât și cheltuieli) sau ca urmare a evoluțiilor noi (politice);
  • cooperarea operațională între OLAF, EUROJUST, EUROPOL și viitorul EPPO și între aceștia și alți parteneri;
  • investigarea și urmărirea penală a infracțiunilor penale și administrative în cadrul sistemelor federale și posibilele obstacole în calea cooperării cu viitorul EPPO.
2) Colectarea și utilizarea dovezilor medico-legale în legătură cu protecția intereselor financiare ale Uniunii, în special în ceea ce privește:
  • cerințe de procedură penală și administrativă în statele membre și în țările terțe cu privire la asigurarea probelor criminalistice digitale în cadrul investigațiilor administrative și penale;
  • admisibilitatea probelor electronice în procedurile judiciare;
  • utilizarea înregistrărilor audio și video în investigațiile administrative și penale, în special pentru a asigura calitatea, validitatea și fiabilitatea probelor colectate.
3) Relația dintre competențele Uniunii de a efectua controale la fața locului și cerințele procedurale naționale aplicabile investigațiilor administrative și penale.
4) Impactul discrepanțelor dintre sistemele juridice naționale ale statelor membre pentru a combate criminalitatea informatică financiară, pentru combaterea cu succes a fraudei, a corupției și a neregulilor care afectează interesele financiare ale Uniunii.
5) Dispoziții legale și cele mai bune practici pentru protecția avertizorilor în domeniul protecției intereselor financiare ale Uniunii și impactul discrepanțelor dintre sistemele juridice naționale ale statelor membre de a proteja avertizorii și informația și probele sigure din fluier - suflante și alte surse de informații.
 
Rezultatele studiilor trebuie să fie puse la dispoziție și pot fi prezentate în timpul conferințelor sau seminariilor care pot fi considerate parte a acțiunii specifice.
9.08.2017
5.

CALL: LAW TRAINING AND STUDIES - 2017

 
HERCULE-LT-2017-02: Cooperation and raising awareness actions (Conferences, including the Annual Presidents meeting of the European Lawyers Associations)
 
Data publicării: 13 iunie 2017
Îmbunătățirea cooperării între practicieni și cadre universitare (prin acțiuni precum conferințe, seminarii și ateliere de lucru), inclusiv organizarea reuniunii anuale a președinților asociațiilor pentru dreptul penal penal și pentru protejarea intereselor financiare ale UE și a activităților de sensibilizare în rândul Justiția și alte ramuri ale profesiei juridice în ceea ce privește protejarea intereselor financiare ale Uniunii (inclusiv difuzarea cunoștințelor științifice). 9.08.2017
6. CALL: LAW TRAINING AND STUDIES - 2017
 
HERCULE-LT-2017-03: Periodical publications
 
Data publicării: 13 iunie 2017
Sprijin financiar pentru publicații periodice, de specialitate. 9.08.2017
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email