UGAL

Rights, Equality and Citizenship Programme 2014-2020

TOPIC: Licitație limitată de propuneri pentru autoritățile publice privind prevenirea și combaterea rasismului, a xenofobiei și a altor forme de intoleranță și, în special, a infracțiunilor de ură și a discursului de ură.

Obiectiv:
Cererea restrictivă de propuneri urmărește să ajute autoritățile din statele membre să dezvolte instrumente și practici pentru prevenirea și combaterea eficientă a rasismului, xenofobiei și a altor forme de intoleranță și, în special, a infracțiunilor de ură și a discursului de ură. Apelul se adresează autorităților publice care poartă responsabilitatea punerii în aplicare a legislației și politicilor de prevenire și combatere a rasismului, a xenofobiei și a altor forme de intoleranță, în special a infracțiunilor de ură și a discursului de ură. Proiectele care implică autoritățile de aplicare a legii și autoritățile judiciare, inclusiv procurorii, vor fi prioritizate. Proiectele care contribuie la asigurarea unei aplicări mai eficiente a dispozițiilor naționale privind discursurile de ură și crimele de ură, în special cele care transpun Decizia-cadru UE 2008/913 / JAI privind combaterea anumitor forme și expresii ale rasismului și xenofobiei prin legea penală interes.

Pentru a fi eligibile, cererile de finanțare trebuie să respecte toate criteriile următoare:
  • Solicitanții de trebuie să fie autorități publice ale uneia dintre țările participante la program;
  • Co-solicitanții trebuie să fie entități publice sau organizații private, stabilite în mod corespunzător într-una dintre țările participante la program, sau organizații internaționale;
  • Cererea trebuie să implice cel puțin două organizații (solicitant și partener);
  • Subvenția UE solicitată nu poate fi mai mică de 75 000 EUR.

Pentru mai multe informații despre această oportunitate de finanțare, accesați următorul link.
Doumentație:
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email