UGAL

În data de 2 mai 2017 s-a deschis apelul comun de proiecte de știința și tehnologie în cadrul proiectului ERA.Net RUS Plus.
 
Scopul apelului este acela de a crea o colaborare pe termen lung în  domeniul cercetării și inovării între statele membre ale UE/țările asociate și Rusia.
Propunerile pot fi depuse pe următoarele subiecte S&T:

1. Nanotehnologii
1.1 Nano-senzori avansați pentru mediu și sănătate
1.2 Noi nanomateriale funcționale bazate pe design și modelare

2. Mediul /schimbările climatice
2.1 Impactul schimbărilor climatice și al evenimentelor climatice extreme asupra mediului
2.2 Prevenirea și remedierea poluării sistemelor acvatice

3. Sănătate
3.1 Medicina regenerativă, biomateriale și sisteme organ-on-a-chip
3.2 Descoperirea de droguri pentru cancer, boli cardiovasculare și infecțioase

4. Științe sociale și umaniste
4.1 Demografie, conflicte și probleme de securitate
4.2 Valori culturale tradiționale și netradiționale
4.3 Oportunități și provocări la nivel regional

5. Dezvoltare și coeziune socială
5.1 Robotică
5.2 Proiectarea robotică și interacțiunea om-robot
5.3 Roboții din agricultură, medicină, industrie, învățământ maritim și educație

Prin proiectele S & T se înțeleg proiectele comune de cercetare și dezvoltare (R & D) realizate de către instituțiile partenere ("consorțiu"), concepute pentru a produce noi cunoșținte prin cercetare științifică, fundamentală, experimentală și /sau teoretică, prin care fiecare echipă a parteneriatului urmărește în mod activ obiective specifice, cu scopul de a pune  în comun rezultate contribuind la realizarea unor obiective comune, bine definite.
Echipele care solicită finanțare trebuie să fie eligibile  pentru a primi finanțarea din partea organizației naționale de finanțare. Ele pot fi organizații de cercetare sau universități, IMM-uri care desfășoară activități de cercetare și inovare sau alte entități eligibile pentru finanțare în conformitate cu legislația națională respectivă.

Consorțiile proiectelor eligibile trebuie să cuprindă parteneri din cel putin trei țări diferite, dintre care cel putin o echipă este din Rusia. Solicitanții care nu sunt eligibili pentru finanțare pot adera la orice consorțiu eligibil care depune o propunere, pe baza propriilor cheltuieli.

Propunerile vor fi depuse și evaluate într-o singură etapă.

Durata unui proiect este de cel putin 24 de luni, dar nu trebuie să depășească 36 de luni, în funcție de părțile finanțatoare implicate.

Pentru informații detaliate privind criteriile naționale de eligibilitate și de finanțare, vă recomandăm  să contactați Punctul National de Contact (http://www.eranet-rus.eu/en/201.php) înainte de a va prezenta propunerea.

Informațiile generale și Termenii de Referință ai apelului de proiecte ăn S&T sunt disponibile la: http://www.eranet-rus.eu/en/196.php.

Propunerile de proiecte se depun exclusiv ăn format electronic utilizand platforma PT-Outline, disponibilă la: https://secure.pt-dlr.de/ptoutline/RUS_ST2017.

Termenul limită de depunere a propunerii: 04.07.2017 la ora 15.00 CEST (16.00 ora Moscovei).

Țări participante:
Belgia, Bulgaria, Estonia, Elveția, Finlanda, Germania, Letonia, Moldova, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Turcia.

Sursa:  UEFISCDI
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email