UGAL

A fost deschis apelul transnațional pentru propuneri de proiecte în parteneriat internațional, în cadrul proiectului INCOMERA  „Innovation and Commercialisation in the NMP thematic area” (Nanosciences, Nanotechnologies, Materials and New Production Technologies).

Obiectivul INCOMERA este de a reduce decalajul dintre dovada conceptului validat în laborator și industrializarea și comercializarea acestuia. Proiectele finanțate prin INCOMERA vor trebui să utilizeze rezultatele la nivel de laborator aducându-le la nivelul de linie pilot și/sau produs demonstrativ  funcțional validat de către utilizatorii finali.

Se vor finanța proiecte care își propun cel puțin una din următoarele linii de acțiune:
  • Produse  inovatoare: Dezvoltarea unui produs inovator,  cu posibili utilizatori finali,  ce poate fi scos pe piață, implicând:  trecerea de la o dezvoltare și testare într-un mediu de laborator, la o dezvoltare și testare în condiții reale;
  • Procese inovatoare: Dezvoltarea unui proces inovator la scară pilot, implicând: dezvoltarea și testarea într-un mediu controlat apropiat de condițiile industriale;
  • Inovații: Dezvoltarea inovațiilor, implicând înțelegerea tuturor parametrilor și modelarea și elaborarea normelor de proiectare și de monitorizare. În acest caz, produsul ar trebui să se transfere de la un produs de nișă la un produs de piață mai largă.
Apelul propunerilor de proiecte INCOMERA 2017 include toate domeniile NMP structurate după următoarele tematici:
  • Nanoștiințe și nanotehnologii: studierea fenomenelor și manipularea materiei la scară nanometrică; fabricarea de noi produse, îmbunătățirea proceselor de producție și / sau crearea de noi servicii.
  • Materiale: folosirea materialelor noi sau materiale inteligente pentru produse și procese noi. Materialele pot fi polimerice (exemplu: filme) sau din metal sau ceramic și pot fi structurate (exemplu: textile) sau stratificat (compozite) sau pot implica tratamente ale materialelor.
  • Producții noi: crearea condițiilor pentru inovarea continuă și pentru dezvoltarea generică de producerea „bunurilor” (tehnologii, organizare și instalații de producție), îndeplinind cerințele de mediu și de siguranță.
  • Integrarea tehnologiilor pentru aplicații industriale - cu accent pe noile tehnologii, materiale și aplicații de pe piețele de nișe.

 
Termenul limită pentru trimiterea propunerilor este: 26 mai 2016, ora 17:00 (Bruxelles time/CET). Toate informțiile sunt disponibilie la: http://incomera.eu/calls/projects (pachet de informații, ghid aplicant, ghid privind procesul de evaluare, platformă de aplicare, căutare parteneri, calendar)

Detalii anunț, accesând următorul link: http://uefiscdi.gov.ro/articole/4923/Apel-INCOMERA-2017.html
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email