UGAL

Apel deschis de proiecte Water4all-2023

 

Apelul Water 4All - Water security for the planet finanțează proiecte de cercetare și inovare care abordează crearea de modele, instrumente și metodologii pentru a înțelege mai bine procesele hidrologice, pentru a răspunde la problemele emergente legate de apă și de evenimente extreme.

Tema generală a apelului transnațional comun Water4All 2023 este „Serviciile ecosistemice”, cu ecosistemele acvatice ca accent, inclusiv apele interioare de suprafață, apele subterane, ape de tranziție și de coastă, și având securitatea apei pe deasupra obiectivelor.

Propunerile de cercetare și inovare depuse în cadrul apelului transnațional comun Water4All 2023 trebuie să abordeze cel puțin unul dintre următoarele subiecte:

  • Tema 1. Cartografiere, monitorizare și evaluare pentru o mai bună înțelegere a serviciilor ecosistemice într-un context de schimbări, de la schimbările locale la cele globale.
  • Tema 2. Înțelegerea și prezicerea presiunilor multiple (inclusiv presiunile antropice) - relații impact – răspuns în serviciile ecosistemice prin metode și tehnici avansate.
  • Tema 3. Noi instrumente și soluții pentru o mai bună integrare a serviciilor ecosistemice în managementul resurselor de apă.

Depunere pre-propuneri: 13 noiembrie 2023, ora 15:00 CET.

Depunere propuneri finale: 29 aprilie 2024, ora 15:00 CEST.

Mai multe detalii despre apel: https://uefiscdi.gov.ro/

 

 

 

 

 

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email