UGAL

Senatul universitar
 

HOTĂRÂREA SENATULUI UNIVERSITAR
nr. 14 din 27 ianuarie 2022

 

În baza:
Legii Educației Naționale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare;
Cartei Universității „Dunărea de Jos” din Galați;
Regulamentului de organizare și de funcționare ale Senatului UDJG;
Hotărârilor Consiliului de administrație nr. 6 din 17.01.2022 și nr. 8 din 20.01.2022 înaintate Senatului, sub semnătura Rectorului universității,

 

În ședința ordinară în plen, din data de 27 ianuarie 2022, ora 12.00, (conform ordinii de zi), la care au participat 52 dintre cei 69 de senatori, fiind întrunit astfel cvorumul și numărul de voturi necesar, Senatul universitar, cu unanimitatea voturilor exprimate, 

 

HOTĂRĂȘTE:

 

Art. 1. Se aprobă, cu avizul Consiliului de administrație, propunerea Facultății de Știința și Ingineria Alimentelor de înființare a programului de studii universitare de masterat Expertize tehnice, juridice și economice pentru combaterea fraudelor alimentare (la Buzău), în domeniul Inginerie și management în agricultură și dezvoltare rurală.

Art. 2. Se aprobă, cu avizul Consiliului de administrație, coroborat cu avizul pozitiv al Comisiei didactice și de calitate a Senatului universitar, Planul de învățământ pentru programul de studii universitare de masterat Expertize tehnice, juridice și economice pentru combaterea fraudelor alimentare (la Buzău), domeniul de masterat Inginerie și management în agricultură și dezvoltare rurală, învățământ cu frecvență, valabil începând cu anul universitar 2022-2023.

Art. 3. Se aprobă, cu avizul Consiliului de administrație, transmiterea documentației către Autoritatea Națională pentru Calificări, în vederea înscrierii în Registrul Național al Calificărilor din Învățământul Superior a calificării aferente programului de studii universitare de masterat Expertize tehnice, juridice și economice pentru combaterea fraudelor alimentare (la Buzău).

Art. 4. Se aprobă, cu avizul Consiliului de administrație, coroborat cu avizul pozitiv al Comisiei didactice și de calitate a Senatului universitar, Planul de învățământ pentru programul de studii universitare de masterat Inginerie și management în alimentație publică și agroturism, domeniul Inginerie și management în agricultură și dezvoltare rurală. Planul de învățământ a fost modificat în acord cu prevederile actuale ale standardelor ARACIS, în vederea întocmirii evaluării periodice.

Art. 5. Se aprobă, cu avizul Consiliului de administrație, coroborat cu avizul pozitiv al Comisiei didactice și de calitate a Senatului universitar, Planurile de învățământ ale următoarelor programe de studii universitare de licență, valabile începând cu anul universitar 2022 – 2023, din domeniul Ingineria produselor alimentare:

  1. Controlul și expertiza produselor alimentare;
  2. Ingineria produselor alimentare;
  3. Tehnologie și control în alimentație publică;
  4. Pescuit și industrializarea peștelui.              

Art. 6. Se aprobă, cu avizul Consiliului de administrație, coroborat cu avizul pozitiv al Comisiei didactice și de calitate a Senatului universitar, propunerea Facultății Transfrontaliere de modificare a planului de învățământ pentru programul de studii universitare de masterat Loisir-Fitness (la Chișinău), domeniul Știința Sportului și Educației Fizice, învățământ cu frecvență, valabil începând cu anul universitar 2022-2023.

 

 

Preşedintele Senatului universitar,
Prof. univ. dr. ing. Cătălin FETECĂU

 

 

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email