UGAL

Senatul universitar

HOTĂRÂREA
nr. 78 din 23 mai 2019


Conform:
Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011,
Cartei Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi,
Regulamentului de organizare şi funcţionare a Senatului UDJG,

Senatul universitar, în data de 23 mai 2019,


HOTĂRĂŞTE:



Art. 1. Se aprobă, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație, înființarea programului de studii universitare de masterat Limbi moderne în dialog intercultural (RO/RU/EN) la Chișinău, domeniul Filologie, începând cu anul universitar 2019-2020, la Facultatea Transfrontalieră.

Art. 2. Se aprobă, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație și al Comisiei didactice și de calitate a Senatului Universității „Dunărea de Jos” din Galați, planul de învățământ aferent programului de studii universitare de masterat Limbi moderne în dialog intercultural (RO/RU/EN) la Chișinău, domeniul Filologie, valabil începând cu anul universitar 2019-2020.

Art. 3. Se aprobă, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație, înființarea cursului de formare continuă Operații și echipamente la fabricarea hârtiei și cartonului, în cadrul Departamentului de formare continuă și transfer tehnologic.

Art. 4. Se aprobă, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație și al Comisiei didactice și de calitate a Senatului Universității „Dunărea de Jos” din Galați, planul de învățământ aferent cursului de formare continuă Operații și echipamente la fabricarea hârtiei și cartonului.

Art. 5. Se aprobă, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație și al Comisiei didactice și de calitate a Senatului Universității „Dunărea de Jos” din Galați, având în vedere și recomandarea favorabilăă a Comisiei pentru evaluarea și asigurarea calității, Raportul de autoevaluare în vederea evaluării periodice a domeniului de studii universitare de masterat Inginerie industrială, învățământ cu frecvență, de la Facultatea de Inginerie.

Art. 6. Se aprobă, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație și al Comisiei didactice și de calitate a Senatului Universității „Dunărea de Jos” din Galați, având în vedere și recomandarea favorabilă a Comisiei pentru evaluarea și asigurarea calității, Raportul de autoevaluare în vederea evaluării periodice a domeniului de studii universitare de masterat Știința sportului și educației fizice, învățământ cu frecvență, de la Facultatea de Educație Fizică și Sport și Facultatea Transfrontalieră.

Art. 7. Se aprobă, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație și al comisiilor de specialitate ale Senatului Universității „Dunărea de Jos” din Galați, Metodologia privind organizarea și desfășurarea admiterii la ciclul III de studii universitare de doctorat în anul 2019. (Anexa 1)

Art. 8. Se aprobă, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație și al Comisiei pentru cercetare științifică a Senatului Universității „Dunărea de Jos” din Galați, Raportul privind evaluarea unităților de cercetare din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, în vederea ierarhizării (Etapa a III-a 2019). (Anexa 2)

Art. 9. Se aprobă, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație și al Comisiei pentru cercetare științifică a Senatului Universității „Dunărea de Jos” din Galați, Lista unităților de cercetare propuse pentru acreditare la nivel instituțional, după cum urmează:

Domeniul fundamental Unitatea de cercetare
Științe Inginerești 1. Centrul de Cercetare Dezvoltare pentru Compozite cu Matrice Termorigide (CCDCOMT)
Ştiinţe Umaniste și Arte 1. Centrul Interdisciplinar pentru Studii Artistice (CISA)
2. Centrul de Cercetare Teologică  Ortodoxă Interdisciplinară „Sf. Trei Ierarhi” (CCTOI)

Art. 10. Se aprobă, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație și al Comisiei pentru cercetare științifică a Senatului Universității „Dunărea de Jos” din Galați, Lista unităților de cercetare propuse pentru ierarhizare în categoria unități de cercetare de excelență, după cum urmează:

Domeniul fundamental Unitatea de cercetare
Științe Inginerești Centrul de Cercetare Dezvoltare pentru Compozite cu Matrice Termorigide (CCDCOMT)
Ştiinţe Umaniste și Arte Centrul Interdisciplinar pentru Studii Artistice (CISA)
 

Preşedintele Senatului universitar,
Prof. dr. ing. Lucian Puiu GEORGESCU

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email