UGAL

Senatul universitar

HOTĂRÂREA
nr. 76 din 13 mai 2019


Conform:
Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011,
Cartei Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi,
Regulamentului de organizare şi funcţionare a Senatului UDJG,

Senatul universitar, întrunit în ședință ordinară, în data de 13 mai 2019,



HOTĂRĂŞTE:



Art. 1. Se aprobă, la propunerea Consiliului de administrație și cu avizul pozitiv al comisiilor de specialitate ale Senatului universitar, Raportul de activitate al Departamentului de formare continuă și transfer tehnologic din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați pe anul 2018. (Anexa 1)

Art. 2. Se aprobă, la propunerea Consiliului de administrație, având în vedere Ordonanța de Urgență nr. 114 din 28 decembrie 2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investițiilor publice și a unor măsuri fiscal-bugetare, cu modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene, depunerea proiectului de investiții pentru Dotarea cu echipamente și mobilier specific didactic și de laborator.

Art. 3. Se aprobă, la propunerea Consiliului de administrație, având în vedere Ordonanța de Urgență nr. 114 din 28 decembrie 2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investițiilor publice și a unor măsuri fiscal-bugetare, cu modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene, depunerea proiectului de investiții pentru Reabilitarea Stadionului Portul Roșu din Galați.

Art. 4. Se aprobă, la propunerea Consiliului de administrație și cu avizul pozitiv al Comisiei pentru bază materială, buget și finanțe și al Comisiei pentru activitatea studenților și probleme sociale din cadrul Senatului UDJG, modificarea taxelor de studii pentru studenții străini, pentru anul universitar 2019-2020, conform Anexei 2.

Art. 5. Se aprobă, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație, colaborarea cu Universitatea „Titu Maiorescu” din București în vederea susținerii examenului de finalizare a studiilor, în sesiunea septembrie 2019, după cum urmează:
Universitatea/ Facultatea Domeniul de licență Programul de studii Număr estimativ de absolvenți Universitatea organizatoare a examenului de licență/ Facultatea
Universitatea „Titu Maiorescu” din București/ Facultatea de Farmacie Sănătate Farmacie 43 Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați/ Facultatea de Medicină și Farmacie

Art. 6. Se aprobă, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație și al Comisiei juridice și de etică a Senatului UDJG, cererea formulată de domnul conf. dr. Crudu Liviu, cadru didactic titular la Facultatea de Arhitectură Navală, de prelungire a activității didactice în calitate de titular până la sfârșitul anului universitar 2018-2019.

Art. 7. Se aprobă, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație și al Comisiei pentru cercetare științifică a Senatului UDJG, propunerea Facultății de Medicină și Farmacie de acordare a titlului de doctor honoris causa al Universității „Dunărea de Jos” din Galați domnului prof. dr. Irinel Popescu, membru corespondent al Academiei Române, președinte al Academiei Române de Științe Medicale, membru titular al Academiei Oamenilor de Știință din România, director al Centrului de Transplant din cadrul Institutului Clinic Fundeni. De asemenea, se aprobă componența comisiei științifice de acordare a titlului, după cum urmează:
Președinte:
  • Prof. dr. ing. Georgescu Lucian Puiu – președintele Senatului Universității „Dunărea de Jos” din Galați;
Membri:
  • - Prof. dr. Aurel Nechita – Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați;
  • - Prof. dr. Sorin Rugină – Universitatea „Ovidius” din Constanța;
  • - Prof. dr. Marin Valeriu Șurlin – Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova;
  • - Prof. dr. Dan Sabău – Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu;
  • - Prof. dr. Cristian-Dumitru Lupașcu – Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” din Iași.
Ceremonia are loc în data de 14 iunie 2019.

Art. 8. Se aprobă, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație și al Comisiei pentru cercetare științifică a Senatului UDJG, propunerea Facultății de Știința și Ingineria Alimentelor de acordare a titlului de profesor emerit al Universității „Dunărea de Jos” din Galați domnului prof. dr. ing. Victor Cristea, cadru didactic titular al FSIA și membru corespondent al Academiei de Științe Agricole și Silvice, pentru întreaga activitate didactică și de cercetare în cadrul instituției. De asemenea, se aprobă componența comisiei științifice de acordare a titlului, după cum urmează:
Președinte:
Prof. dr. ing. Georgescu Lucian Puiu – președintele Senatului Universității „Dunărea de Jos” din Galați;
Membri:
  • CSI Mioara Costache – director al Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Piscicultură Nucet;
  • Dr. ing. Gheorghe Ștefan – consilier al ministrului, Ministerul Mediului;
  • Prof. dr. ing. Petru Alexe – Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor, membru corespondent al Academiei de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu-Şişeşti”;
  • Prof. dr. ing. Neculai Patriche – membru corespondent al Academiei de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu-Şişeşti”, director al Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Ecologie Acvatică, Pescuit și Acvacultură Galați.
Ceremonia are loc în perioada 5 iunie 2019.

Art. 9. Se aprobă, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație, înființarea programului de studii universitare de masterat Geopolitică și interferențe social-culturale est-europene  (la Chișinău), domeniul Istorie (interdisciplinar cu domeniile: Filologie, Teologie), învățământ cu frecvență, începând cu anul universitar 2019-2020.

Art. 10. Se aprobă, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație și al Comisiei didactice a Senatului Universității „Dunărea de Jos” din Galați, planul de învățământ pentru programul de studii universitare de masterat Geopolitică și interferențe social-culturale est-europene  (la Chișinău), domeniul Istorie (interdisciplinar cu domeniile: Filologie, Teologie), învățământ cu frecvență, valabil începând cu anul universitar 2019-2020.    

Art. 11. Se aprobă, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație, înființarea programului de studii universitare de masterat Limba română - identitate și deschidere culturală (la Chișinău), domeniul Filologie, învățământ cu frecvență, începând cu anul universitar 2019-2020.

Art. 12. Se aprobă, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație și al Comisiei didactice a Senatului Universității „Dunărea de Jos” din Galați, planul de învățământ pentru programul de studii universitare de masterat Limba română - identitate și deschidere culturală (la Chișinău), domeniul Filologie, învățământ cu frecvență, valabil începând cu anul universitar 2019-2020.

Art. 13. Se aprobă, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație și al Comisiei didactice a Senatului Universității „Dunărea de Jos” din Galați, planul de învățământ pentru programul de studii universitare de licență Arhitectură navală, domeniul Arhitectură navală, învățământ cu frecvență, valabil începând cu anul universitar 2019-2020.

Art. 14. Se aprobă, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație și al Comisiei didactice a Senatului Universității „Dunărea de Jos” din Galați, planul de învățământ pentru programul de studii universitare de licență Sisteme și echipamente navale, domeniul Arhitectură navală, învățământ cu frecvență, valabil începând cu anul universitar 2019-2020.

Art. 15. Se aprobă, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație și al Comisiei didactice a Senatului Universității „Dunărea de Jos” din Galați, planul de învățământ pentru programul de studii universitare de licență Știința mediului, domeniul Știința mediului, învățământ cu frecvență, valabil începând cu anul universitar 2019-2020.

Art. 16. Se aprobă cererile de prelungire a perioadei studiilor doctorale, conform rezoluției Consiliului pentru studii universitare de doctorat, formulate de studenții doctoranzi cuprinși în Anexa 3.

Art. 17. Se aprobă cererile de întrerupere a perioadei studiilor doctorale, conform rezoluției Consiliului pentru studii universitare de doctorat, formulate de studenții doctoranzi cuprinși în Anexa 4.

Preşedintele Senatului universitar,
Prof. dr. ing. Lucian Puiu GEORGESCU
 

Anexa nr. 1 Raportul de activitate al Departamentului de formare continuă și transfer tehnologic din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați pe anul 2018
Anexa nr. 2 Taxe de studii pentru studenții străini, pentru anul universitar 2019-2020
Anexa nr. 3 Cereri de prelungire a perioadei studiilor doctorale
Anexa nr. 4 Cereri de întrerupere a perioadei studiilor doctorale

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email