UGAL

Senatul universitar

HOTĂRÂREA
nr. 177 din 10 noiembrie 2017


Conform:
Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011,
Cartei Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi,
Regulamentului de organizare şi funcţionare a Senatului UDJG,

Senatul universitar, în data de 10 noiembrie 2017,


HOTĂRĂŞTE:



Art. 1. Se aprobă, la propunerea Direcției Generale Administrative și cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație, modificarea organigramei administrative, după cum urmează:
  • Mutarea Serviciului intern de prevenire și protecție în subordinea directă a ordonatorului de credite;
  • Schimbarea denumirii Compartimentului protecția muncii, apărare civilă, PSI și protecția mediului în Compartiment protecția mediului. (Anexa 1)
Art. 2. Se aprobă, la propunerea Facultății de Arhitectură Navală și cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație, criteriile specifice privind ocuparea posturilor didactice vacante. (Anexa 2)

Art. 3. Se aprobă, la propunerea Facultății de Științe și Mediu și cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație, înființarea programului de studii universitare de licenţă Fizică medicală, domeniul de licență Fizică.

Art. 4. Se aprobă, la propunerea Facultății de Științe și Mediu și cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație și al Comisiei didactice și de calitate a Senatului universitar, planul de învățământ pentru programul de studii universitare de licenţă Fizică medicală, domeniul de licență Fizică.

Art. 5. Se aprobă, la propunerea Departamentului de formare continuă și transfer tehnologic și cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație, înființarea următoarelor cursuri de formare continuă:
  • Analiza senzorială a produselor alimentare;
  • Consiliere și orientare în carieră;
  • Limba română ca limbă străină;
  • Tehnici de recrutare și management în domeniul resurselor umane.

Art. 6. Se aprobă, la propunerea Departamentului de formare continuă și transfer tehnologic și cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație și al Comisiei didactice și de calitate a Senatului universitar, planurile de învățământ pentru următoarele cursuri de formare continuă:
  • Analiza senzorială a produselor alimentare;
  • Consiliere și orientare în carieră;
  • Limba română ca limbă străină;
  • Tehnici de recrutare și management în domeniul resurselor umane.

Art. 7. Se aprobă, la propunerea Facultății de Istorie, Filosofie și Teologie și cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație și al Comisiei pentru cercetare științifică a Senatului universitar, acordarea titlului de profesor emerit domnului prof. dr. Victor Voicu. Totodată, se aprobă componența comisiei științifice de acordare a titlului:
Președinte
- Prof. dr. ing. Lucian Puiu GEORGESCU;
Membri:
- Prof. dr. Ion CORDONEANU;
- Prof. dr. Ivan IVLAMPIE;
- Prof. dr. Viorel ROTILĂ.
Ceremonia are loc în data de 20 noiembrie 2017, în Sala Senatului.

Art. 8. Se aprobă, la propunerea Institutului Transfrontalier de Studii Internaționale și Justiție Penală, acordarea titlului de doctor honoris causa domnului prof. dr. Augusto Sinagra, profesor de Drept Internațional și European la Universitățile „La Sapienza” din Roma și „Kore” din Enna, Italia, precum și vicepreședinte al Asociației Italiene a Cercetătorilor de Drept Internațional și European. Ceremonia are loc în data de 20 noiembrie 2017.
Totodată, se aprobă componența comisiei științifice de acordare a titlului:
Președinte:    
- Prof. dr. ing. Lucian Puiu GEORGESCU – Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați;
Membri:    
- Prof. dr. Anna Lucia VALVO – Universitatea „Kore” din Italia;
- Prof. dr. Paolo BARGHIACCHI – Universitatea „Kore” din Italia;
- Prof. dr. Valeriu CUȘNIR – Academia de Științe a Republicii Moldova;
- Prof. dr. Florin TUDOR – Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați;
- Prof. dr. Mihai FLOROIU – Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați.

Art. 9. Se aprobă cererea formulată de domnul prof. dr. Dorel Firescu, cadru didactic titular la Facultatea de Medicină și Farmacie a Universității „Dunărea de Jos” din Galați, abilitat în domeniul de studii universitare de doctorat Medicină, de afiliere la Școala Doctorală din cadrul Universității de Medicină și Farmacie din Craiova.

Art. 10. Se aprobă cererea formulată de doamna lector dr. Adelaida Costache, cadru didactic titular la Facultatea de Arte a Universității „Dunărea de Jos” din Galați, de a susține activități didactice în regim de plata cu ora (8 ore/săptămână), în cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București, în anul universitar 2017-2018.

Art. 11. Se aprobă cererile de prelungire a perioadei studiilor doctorale formulate de studenții doctoranzi cuprinși în Anexa 3, conform recomandării directorului Consiliului pentru studii universitare de doctorat.

Art. 12. Se aprobă cererile de întrerupere a perioadei studiilor doctorale formulate de studenții doctoranzi cuprinși în Anexa 4, conform recomandării directorului Consiliului pentru studii universitare de doctorat.

Art. 13. Se validează rezultatele alegerilor parțiale desfășurate în cadrul Facultății de Știința și Ingineria Alimentelor, după cum urmează:
  1. Director al Departamentului SAIABA – prof. dr. ing. Petru Alexe.
  2. Membri în Consiliul Departamentului SAIABA: prof. dr. ing. Elisabeta Botez, conf. dr. biolog Vasilica Barbu, conf. dr. ing. Octavian Barna, conf. dr. ing. Iulia Grecu.
  3. Membri în Consiliul facultății: șef lucrări dr. ing. Cristian Dima, șef lucrări dr. ing. Ștefan Petrea.
  4. Membri în Senatul universitar: prof. dr. ing. Petru Alexe, prof. dr. ing. Elisabeta Botez, conf. dr. ing. Iulia Grecu.
Art. 14. Se validează rezultatul alegerilor parțiale desfășurate în cadrul Facultății de Litere pentru funcția de director al Departamentului de limba și literatura franceză, în urma cărora a fost aleasă doamna prof. dr. Gabriela Olimpia Scripnic.


Preşedintele Senatului universitar,
Prof. dr. ing. Lucian Puiu GEORGESCU
 

Anexa nr. 1 Noua organigramă administrativă a UDJG
Anexa nr. 2 Criteriile specifice privind ocuparea posturilor didactice vacante ale Facultății de Arhitectură Navală
Anexa nr. 3 Lista aprobată a cererilor de prelungire a perioadei studiilor doctorale formulate de studenții doctoranzi
Anexa nr. 4 Lista aprobată a cererilor de întrerupere a perioadei studiilor doctorale formulate de studenții doctoranzi

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email