UGAL

Senatul universitar

HOTĂRÂREA
nr. 174 din 16 octombrie 2017


Conform:
Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011,
Cartei Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi,
Regulamentului de organizare şi funcţionare al Senatului UDJG,

Senatul universitar, întrunit în ședință ordinară, în data de 16 octombrie 2017,


HOTĂRĂŞTE:



Art. 1. Se aprobă, la propunerea Consiliului de administrație și cu avizul pozitiv al comisiilor de specialitate ale Senatului, modificarea Regulamentului activității universitare a studenților cu privire la criteriile de promovare pentru studenții de la Facultatea de Medicină și Farmacie, aplicabile începând cu sfârșitul anului universitar 2017-2018, după cum urmează:

Anul de studii curent Criteriul Valorile standard Modul de finalizare a anului universitar curent
Anul I Numărul de credite promovate din anul curent toate creditele promovate promovare în anul II
minim 40 credite înscriere în anul II
39 credite sau mai puţin repetent în anul I, cu plata taxei de școlarizare
Anul II Suma creditelor promovate din anul curent şi anul anterior toate creditele promovate promovare în anul III
minim 80 credite din anul curent şi anul anterior înscriere în anul III
79 credite sau mai puţin din anul curent şi anul anterior repetent în anul II, cu plata taxei de școlarizare
Anul III Suma creditelor promovate din anul curent şi anii anteriori toate creditele promovate (180) promovare în anul IV
179 credite sau mai puţin din anul curent şi anii anteriori repetent în anul III, cu plata taxei de școlarizare
Anul IV Suma creditelor promovate din anul curent şi anii anteriori toate creditele promovate promovare în anul V
minim 220 credite din anul curent şi anii anteriori înscriere în anul V
219 credite sau mai puţin din anul curent şi anii anteriori repetent în anul IV, cu plata taxei de școlarizare
Anul V Suma creditelor promovate din anul curent şi anii anteriori toate creditele promovate promovare în anul VI
minim 260 credite din anul curent şi anii anteriori înscriere în anul VI
259 credite sau mai puţin din anul curent şi anii anteriori repetent în anul V, cu plata taxei de școlarizare
Anul terminal (IV / V / VI) Total credite promovate înaintea examenului de finalizare a studiilor toate creditele promovate absolvent
cu credite restante susţinerea cu plată a examenelor restante în sesiunea de toamnă. În caz de nepromovare integrală repetent în anul terminal, cu plata taxei sau prelungirea duratei de şcolarizare prin parcurgerea unui an complementar, cu plata taxei de școlarizare.

Art. 2. Se aprobă propunerea Consiliului de administrație de modificare a structurii anului universitar 2017-2018, conform Anexei 1.

Art. 3. Se aprobă propunerea Consiliului de administrație de modificare a organigramei administrative a universității, conform Anexei 2.

Art. 4. Se aprobă, la propunerea Consiliului de administrație, organigrama academică a universității, conform Anexei 3.

Art. 5. Se aprobă, la propunerea Consiliului de administrație, organigrama de cercetare-dezvoltare-inovare (CDI) a universității, conform Anexei 4.

Art. 6. Se aprobă, la propunerea Consiliului de administrație, înființarea Serviciului intern de prevenire și protecție, în cadrul Direcției Generale Administrative, având în vedere prevederile Legii securității și sănătății în muncă nr. 319/2006, precum și măsura dispusă de către Inspectoratul Teritorial de Muncă Galați în urma controlului efectuat la UDJG.

Art. 7. Se aprobă, la propunerea Consiliului de administrație și cu avizul pozitiv al comisiilor de specialitate ale Senatului, cuantumul burselor studențești începând cu semestrul I al anului universitar 2017-2018, după cum urmează: bursa de performanță – 1000 lei; bursa de merit – 800 lei; ajutor social/ ajutor social ocazional/ burse speciale - 600 lei.

Art. 8. Se aprobă propunerea Facultății Transfrontaliere de Științe Umaniste, Economice și Inginerești, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație, de înființare a programului de studii Anul pregătitor de limba română pentru cetățeni străini (la Ismail), începând cu anul universitar 2017-2018.

Art. 9. Se aprobă, la propunerea Facultății Transfrontaliere de Științe Umaniste, Economice și Inginerești, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație și al Comisiei didactice și de calitate a Senatului, planul de învățământ pentru programul de studii Anul pregătitor de limba română pentru cetățeni străini (la Ismail), învățământ cu frecvență, durata studiilor 1 an, începând cu anul universitar 2017-2018.

Art. 10. Se aprobă propunerea Facultății Transfrontaliere de Științe Umaniste, Economice și Inginerești, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație, de înființare a programului de studii Anul pregătitor de limba română pentru cetățeni străini (la Galați), începând cu anul universitar 2017-2018.

Art. 11. Se aprobă, la propunerea Facultății Transfrontaliere de Științe Umaniste, Economice și Inginerești, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație și al Comisiei didactice și de calitate a Senatului, planul de învățământ pentru programul de studii Anul pregătitor de limba română pentru cetățeni străini (la Galați), învățământ cu frecvență, durata studiilor 1 an, începând cu anul universitar 2017-2018.

Art. 12. Se aprobă, cu avizul pozitiv al Comisiei pentru cercetare științifică a Senatului, solicitarea formulată de Consiliul pentru studii universitare de doctorat al IOSUD – UDJG de afiliere cu activitatea de conducere de doctorat a domnului prof. Buhociu A. Florin Marian, de la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor a Universității „Dunărea de Jos” din Galați, la Școala doctorală de Inginerie a IOSUD – UDJG.

Art. 13. Se aprobă, cu avizul pozitiv al Comisiei pentru cercetare științifică a Senatului, solicitarea formulată de Consiliul pentru studii universitare de doctorat al IOSUD – UDJG de afiliere cu activitatea de conducere de doctorat a domnului prof. Cîrciumaru G. Adrian, de la Facultatea Transfrontalieră de Știinte Umaniste, Economice și Inginerești a Universității „Dunărea de Jos” din Galați, la Școala doctorală de Inginerie a IOSUD – UDJG.

Art. 14. Se aprobă, cu avizul pozitiv al Comisiei pentru cercetare științifică a Senatului, solicitarea formulată de Consiliul pentru studii universitare de doctorat al IOSUD – UDJG de afiliere cu activitatea de conducere de doctorat a doamnei prof. Neculiță G. Mihaela, de la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor a Universității „Dunărea de Jos” din Galați, la Școala doctorală de Stiințe socio-umane a IOSUD – UDJG.

Art. 15. Se aprobă, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație și al Comisiei pentru cercetare științifică a Senatului, propunerea Facultății de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică de acordare, în data de 15 martie 2018, a titlului de profesor emerit domnului prof. dr. ing. Cristian Nichita de la Universitatea din Le Havre.
Totodată, se aprobă componența comisiei științifice de acordare a titlului, după cum urmează:
Președinte
- Prof. dr. ing. Lucian Puiu Georgescu, președintele Senatului Universității „Dunărea de Jos” din Galați,
Membri:
- Conf. dr. ing. Ion Voncilă, directorul Departamentului de Automatică și Inginerie Electrică al Facultății de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică,
- Prof. dr. ing. Toader Munteanu,
- Prof. dr. ing. Viorel Mînzu,
- Prof. dr. ing. Marian Găiceanu.

Art. 16. Se aprobă, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație și al Comisiei pentru cercetare științifică a Senatului, propunerea Facultății de Știința și Ingineria Alimentelor de acordare, în data de 31 octombrie 2017, a titlului de profesor emerit domnului prof. dr. ing. Mircea Răuță, cadru didactic pensionat de la Departamentul de Acvacultură al facultății.
Totodată, se aprobă componența comisiei științifice de acordare a titlului, după cum urmează:
Președinte
- Prof. dr. ing. Lucian Puiu Georgescu, președintele Senatului Universității „Dunărea de Jos” din Galați,
Membri:
- Prof. dr. ing. Iulian Gabriel Bîrsan, rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați,
- Prof. dr. ing. Camelia Vizireanu, decanul Facultății de Știința și Ingineria Alimentelor,
- Prof. dr. ing. Petru Alexe,
- Prof. dr. ing. Victor Cristea,
- Prof. dr. ing. Lucian Oprea.

Preşedintele Senatului universitar,
Prof. univ. dr. ing. Lucian Puiu GEORGESCU
 

Anexa nr. 1 Structura modificată a anului universitar 2017-2018
Anexa nr. 2 Organigrama administrativă a universității
Anexa nr. 3 Organigrama academică a universității
Anexa nr. 4 Organigrama de cercetare-dezvoltare-inovare (CDI) a universității

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email